Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vîșinski a scris o scrisoare colegilor de la AIP „Rossia segodnia”

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaKirill Vîșinski
Kirill Vîșinski - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Vîșinski, starea sa de spirit este bună și el este gata pentru toate procesele de judecată.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Directorul portalului RIA Novosti – Ucraina, Kirill Vîșinski, aflat în închisoare la Kiev, le-a trimis colegilor de la AIP „Rossia segodnia” o scrisoare în care a povestit o anecdotă despre sine, comunică RIA Novosti.

Рассмотрение дела журналиста К. Вышинского в Херсонском суде - Sputnik Moldova
Societate
Moskalkova i-a transmis Înaltului Comisar ONU o scrisoare în apărarea lui Vîșinski

„Colegi, salutări din Kiev! Practic, mă aflu la doi pași de casa mea. Anecdota „Înainte locuia vizavi de închisoare, iar acum locuiește vizavi de casa sa” este despre mine!”, scrie Vîșinski în scrisoarea către colegii de la AIP „Rossia segodnia”.

Vîșinski susține că starea sa de spirit este bună și el este gata pentru toate procesele de judecată.

„Răbdarea este acum virtutea mea principală! Salutări tuturor, Kirill”, a adăugat Vîșinski.

Kirill Vîșinski a fost reținut la Kiev, pe data de 15 mai 2018, fiind învinuit de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută de articolul respectiv este 15 ani de închisoare. În timpul unei ședințe de judecată Vîșinski a făcut apel la ajutorul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și a declarat că va renunța la cetățenia ucraineană.

Ședința de judecată alui K. Vîșinski la Herson    - Sputnik Moldova
Rusia
Azi e ziua de naștere a lui Vîșinski: jurnalistul i-a mulțumit lui Putin pentru susținere

Vladimir Putin a calificat situația ca fiind una fără precedent, declarând că Vîșinski a fost arestat „pentru exercitarea directă a atribuțiilor sale profesionale, pentru exercitarea funcției de jurnalist”. Moscova a trimis Kievului o notă de protest cerând să fie încetate violențele împotriva reprezentanților presei.

Reprezentantul OSCE pentru problemele libertății mass-media, Harlem Désir, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acțiunile autorităților ucrainene împotriva RIA Novosti Ucraina la Kiev. După ultima prelungire a termenului de arest al lui Vîșinski, Désir și-a exprimat dezamăgirea față de poziția Ucrainei și a cerut ca jurnalistul să fie eliberat. Comentând situația în cazul Vîșinski, secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, a menționat că toate țările care fac parte din această structură și-au asumat obligația să contribuie la crearea condițiilor în cadrul cărora jurnaliștii să poată activa în orice stat membru al OSCE, de aceea aceste țări trebuie să respecte standardele internaționale și să nu se implice în activitatea mass-media.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0