Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluire şocantă: Prăbuşirea Boeing 737 Max - De ce au pierdut piloţii controlul

© REUTERS / Tiksa NegeriBoeing 737 Max - Prăbușire
Boeing 737 Max - Prăbușire - Sputnik Moldova
Abonare
Un detaliu şocant dezvăluit recent cu privire la un zbor anterior al avionului companiei Lion Air aduce un nou indiciu care ar putea lămuri de ce unii piloți ai Max 737, care s-au confruntat cu o defecțiune, au reușit să evite dezastrul, în timp ce ceilalţi au pierdut controlul asupra avionului, care s-a prăbușit.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. În timpul unui zbor anterior, echipajul Lion Air s-a luptat să recapete controlul asupra avionului Boeing 737 Max 8, care era pe punctul de a se prăbuşi, însă au primit ajutor de la o sursă neașteptată: un pilot aflat în afara programului de lucru, care s-a întâmplat să se afle în acel moment în cabină.

Boeing 737 - Ethiopian Airlines - Sputnik Moldova
Prăbuşirea navei Boeing 737 Max - Cauza posibilă a tragediei și instruirea piloţilor

Acel pilot suplimentar a diagnosticat în mod corect problema și a spus echipajului cum să dezactiveze un sistem de control al zborului care funcționa defectuos şi, astfel, au reuşit să salveze avionul, potrivit unor surse familiarizate cu ancheta, citate de thenational.ae.

A doua zi, sub comanda unui echipaj diferit, care s-a confruntat cu ceea ce anchetatorii au spus era o defecţiune identică, avionul s-a prăbușit în Marea Java, ucigând toate cele 189 de persoane de la bord.

Totuşi, prezența unui al treilea pilot în cabina de pilotaj nu a fost menţionată în raportul privind prăbuşirea avionului, emis pe 28 noiembrie de Comisia privind siguranţa transportului la nivel naţional (NTSC) în Indonezia.

Pilotul suplimentar care se afla în avionul pe ruta de la Bali la Jakarta ar fi spus echipajului să dezactiveze puterea motorului care cobora prora avionului, potrivit surselor familiarizate cu ancheta.

Boeing 737 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Terifiant: Prăbuşirea avionului Boeing 737 - Ultimul mesaj al pilotului înaintea tragediei

„Toate datele și informațiile pe care le avem despre zbor și despre avion au fost trimise către NTSC. Nu putem oferi comentarii suplimentare în acest stadiu, având în vedere că investigaţia se află în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Lion Air, Danang Prihantoro.

În raportul Comisiei s-a precizat că avionul a prezentat mai multe defecţiuni în zborurile anterioare și nu au fost corect soluţionate.

Reprezentanții Boeing și ai Comisiei indoneziene privind siguranţa transportului au refuzat să comenteze cu privire la zborul anterior.

Fluxul de știri
0