Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Terifiant: Prăbuşirea avionului Boeing 737 - Ultimul mesaj al pilotului înaintea tragediei

Abonare
A fost făcut public ultimul mesaj transmis de pilotul avionului Boeing 737 MAX, înaintea tragediei aviatice în care şi-au pierdut viaţa 157 de persoane.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. La trei minute după decolare, pilotul avionului Boeing 737 MAX, care s-a prăbușit duminică, în Etiopia, a cerut cu „o voce panicată” întoarcerea la aeroportul de unde decolase, scrie New York Times, referindu-se la o sursă apropiată cazului. În tragedia aviatică au murit 157 de persoane, cetățenii din 35 de țări.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Alertă: Au fost interzise toate zborurile cu avioane Boeing 737 de pe Aeroportul Chișinău

Sursa care a făcut dezvăluirea pentru ziarul New York Times a preferat să rămână anonimă, deoarece înregistrarea în cauză nu a fost încă făcută publică.

„Pauză, pauză, cereţi întoarcerea acasă”, a spus pilotul panicat.

Ethiopian Airlines a declarat duminică că, la șase minute după decolare, pilotul a informat controlorii de trafic aerian că se confruntă cu „dificultăți”. Dar New York Times este primul ziar care dezvăluie conținutul acestei conversații.

Pe 10 martie, un Boeing 737 MAX 8 de la Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbușit în sud-estul Addis Abeba, fără a exista supraviețuitori. În octombrie anul trecut, un Boeing 737 MAX 8 de la compania aeriană indoneziană Lion Air s-a prăbușit în Marea Java, ucigând 189 de persoane.

Fluxul de știri
0