Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția vine cu explicații în cazul incidentului de la Leușeni – ce s-a întâmplat de fapt

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень  - Sputnik Moldova
Abonare
În dimineața zilei de astăzi, un grup de transportatori de pasageri a încercat să blocheze accesul spre punctul de trecere Leușeni.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. În data de 17 martie curent, în mai multe puncte de trecere a frontierei s-au desfășurat acțiuni de verificare a transportatorilor de pasageri. Controalele au fost inițiate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, în conlucrare cu reprezentanții Poliției de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat și Agenţia Naţională de Transport Auto (ANTA).

Control de pașapoarte, vamă, România - Sputnik Moldova
Societate
Transportatorii de pasageri, luați la bani mărunți de autorități: Iată ce-i așteaptă

Controlul a avut drept scop prevenirea și combaterea transportului ilicit de călători în traficul internațional. Amintim că ministerul de resort i-a solicitat anterior Agenției Naționale Transport Auto să desfășoare acțiuni de control în scopul verificării corectitudinii prestării serviciilor de transport pasageri, precum și stării tehnice a unităților de transport. Solicitarea a venit în contextul unei plângeri formulate de mai multe companii de transport auto, care afirmă că au ajuns în prag de faliment din cauza unor întreprinderi care operează ilicit pe piață.

Astfel, în data de 17 martie curent, echipa mixtă a acționat la frontiera moldo-română, la  trei puncte de trecere a frontierei - Sculeni, Leușeni și Costești, potrivit unui comunicat al poliției de frontieră. Ca urmare, au fost depistați și documentați 17 conducători auto care nu au ținut cont de regulile existente și au încălcat condițiile de transport de pasageri. Astfel de acțiuni au fost desfășurate și săptămâna trecută în punctele de trecere a frontierei Cahul, Vulcănești și Giurgiulești, fiind amendați alți 15 transportatori, mai precizează instituția.

Pentru activitatea de transport ilicit de persoane contra cost, șoferilor le sunt aplicate sancțiuni contravenționale sub formă de amendă de până la 12 500 lei, cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare pe un termen de șase luni.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Vin zile grele pentru transportatorii de pasageri: Iată cine le-a pus gând rău

În contextul acțiunilor desfășurate la frontieră, în dimineața zilei de 18 martie curent, un grup de transportatori de pasageri a încercat să blocheze accesul spre punctul de trecere Leușeni. Despre incident au fost informați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului de Poliție Hâncești și solicitată intervenția acestora pentru a fixa circumstanțele.

În cursul situației create, polițiștii de frontieră au asigurat ordinea și securitatea publică în punctul de trecere Leușeni, nefiind semnalate încălcări sau perturbări a traficului transfrontalier, subliniază instituția de resort în comunicat.

Autoritățile îndeamnă conducătorii auto care prestează servicii de transport persoane să-și legalizeze activitatea, totodată se insistă asupra necesității de a procura bilete de călătorie doar de la transportatorii care activează în limita cadrului legal.

Fluxul de știri
0