Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii de pasageri, luați la bani mărunți de autorități: Iată ce-i așteaptă

© Photo : Facebook / Poliția de Frontieră RomânăControl de pașapoarte, vamă, România
Control de pașapoarte, vamă, România - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe companii de transport s-au plâns autorităților că au ajuns în prag de faliment din cauza unor întreprinderi care operează ilicit pe piață.

CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Ministerului Economiei și Infrastructurii a primit o scrisoare din partea reprezentanților celor mai mari companii de transport, care operează curse naționale și internaționale de pasageri și mărfuri.

Operatorii au venit cu o reclamație privind activitatea ilicită a unor întreprinderi care transportă peste hotarele țării pasageri și bagaje, periclitând astfel activitatea firmelor legale care se conformează tuturor cerințelor impuse de lege și respectă regulile pieței.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Vin zile grele pentru transportatorii de pasageri: Iată cine le-a pus gând rău

Reprezentanții respectivelor companii le-au solicitat autorităților abilitate să întreprindă măsurile necesare pentru a lichida activitatea ilegală de întreprinzător, care creează o concurență neloială și abuzivă pe piață. Ca urmare, în lipsa concurenței sănătoase, majoritatea firmelor legale care prestează servicii auto se află în prag de faliment.

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici i-a solicitat Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să desfășoare acțiuni de control în scopul verificării corectitudinii prestării serviciilor de transport pasageri, precum și stării tehnice a unităților de transport.

„Companiile care deservesc  rutele internaționale pentru transportul auto trebuie să garanteze pasagerilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții. Trebuie să lichidăm, în mod urgent, fenomenul transportatorilor ilegali, care prestează servicii cu microbuze reutilate, fără autorizație și revizie tehnică sistematică, respectiv punând în pericol securitatea pasagerilor”, a menționat ministrul.

Ministerul de resort îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor care prestează servicii în condițiile cadrului legal. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri peste hotarele țării, care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială.

Fluxul de știri
0