Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezvăluiri: Masonii germani au făcut public unul din cele mai mari secrete ale lui Hitler

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaAdolf Hitler
Adolf Hitler - Sputnik Moldova
Abonare
Masonii din Germania au făcut public jurnalul unui ofițer german care dezvăluie cele mai mari secrete ale lui Hitler.

CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. În Germania a fost scos la lumina zilei jurnalul personal al ofițerului celui de-al Treilea Reich, Egon Ollenhauer, în care sunt menționate locurile în care naziștii își ascundeau aurul, obiecte de artă și alte lucruri de valoare în timpul retragerii lor din Polonia, anunță ziarul Daily Mail.

Подводное плавание - Sputnik Moldova
Descoperire uluitoare: Scafandri britanici au găsit aurul lui Adolf Hitler

Potrivit jurnalului, Adolf Hitler a ordonat ascunderea a 260 de camioane cu comori în 11 locații secrete de pe teritoriul Poloniei pentru ca trupele sovietice să nu le descopere.

Autorul memoriilor, Ollenhauer, a fost o persoană cheie în această operațiuni, jucând rolul de intermediar între naziști și aristocrații locali, care încercau să-și salveze bunurile de Uniunea Sovietică.

Potrivit jurnalului, în una din locațiile secrete se află peste 28 tone de aur, iar în altele – monede de aur, medalii, bijuterii și alte lucruri de valoare. În același timp, se menționează că în una din aceste ascunzătoare se află 47 opere de artă furate din Franța. Printre acestea s-ar afla lucrările lui Botticelli, Rubens, Caravaggio, Monet, Rafael, Rembrandt.

Potrivit lui Roman Furmaniak, din fundația Schlesische Brücke, care deține acum jurnalul, notele ofițerului german erau păstrate în loja masonică din orașul german Quedlinburg, fiind transmise fundației câțiva ani în urmă.

Armata SUA - Sputnik Moldova
Politică
Expert: Au mai existat și alte armate paneuropene – create de Napoleon și de Hitler

"Publicăm abia astăzi informațiile despre jurnal pentru că voiam să așteptăm clipa când nu vor mai rămâne oameni care erau legați de acele evenimentele, în special cei care au servit Waffen SS. Era o condiție a lojei", a declarat el pentru Daily Mail.

Furmaniak a mai declarat că autenticitatea jurnalului a fost confirmată de cinci experți germani, inclusiv de către specialiștii facultății de istorie a artelor de la Universitatea din Göttingen “Georg-August”.

Acesta a mai menționat că acum fundația cercetează locațiile menționate în jurnal, încercând să afle unde se află tezaurul. Potrivit lui, una din aceste locații secrete ar fi fundul unui lac, alta – o cameră secretă între zidurile unui palat polonez, iar al treilea – o fântână adâncă dintr-un parc.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0