Descoperire uluitoare: Scafandri britanici au găsit aurul lui Adolf Hitler

Подводное плавание
Подводное плавание - Sputnik Moldova
Abonare
Se presupune că aurul descoperit de către membrii companiei britanice „Advanced Marine Services” a aparținut băncilor sud-americane.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Scafandrii britanici au descoperit lângă țărmul Islandei un container cu patru tone de aur pe un vas maritim de marfă — SS Minden, din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care ar fi aparținut Germaniei, menționează Sputnik Lituania.

Aurul găsit de către membrii companiei britanice „Advanced Marine Services" a aparținut, probabil, băncilor sud-americane. Se știe că nava trebuia să sosească în Germania din Brazilia, însă s-a scufundat aproximativ la 190 km de țărmul Islandei, în septembrie 1939.

Când Rudolf Hitler a aflat că nava a fost observată de către flota Marii Britanii, i-a ordonat căpitanului să o scufunde, numai ca încărcătura să nu ajungă în mâinile britanicilor.

Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova
Societate
Afacere cu aur și diamante care i-a uimit chiar și pe polițiști - video

S-a mai aflat de asemenea că, ceva timp în urmă, paza de coastă a Islandei i-a învinuit pe membrii „Advanced Marine Services" că aceștia au căutat epava navei fără permisiunea respectivă a autorităților locale.

De menționat că în ultima vreme acesta nu este singurul caz când au fost descoperite comori ce au aparținut naziștilor. Anterior, în apropiere de Buenos Aires, poliția Argentinei a depistat o bogată colecție de artefacte naziste. Conform experților, colecția a aparținut unui oficial din armata germană care a emigrat în Argentina după cel de Al Doilea Război Mondial.

În total, au fost descoperite 75 de obiecte, într-o cameră secretă, localizată în spatele unei biblioteci dintr-o casă de lângă Buenos Aires. Printre acestea se numără un bust al lui Adolf Hitler, brățări, căni, cuțite, ceasuri, mai multe lupe, arme, cutii inscripționate cu svastici, statuete și chiar un instrument medical utilizat pentru măsurarea dimensiunilor capului. Colecția conține de asemenea mai multe fotografii, inclusiv ale lui Adolf Hitler împreună cu aceste obiecte.

Fluxul de știri
0