Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce se livrează căldură în apartamente din Capitală când afară e așa de cald?

© Sputnik / Miroslav RotariОтопление
Отопление - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mulți dintre locuitorii Capitalei s-au arătat nedumeriți de faptul că apartamentele lor sunt încălzite de la rețeaua centralizată de încălzire în condițiile în care afară este deja cald și ei sunt nevoiți să stea cu gemurile deschise.

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Administrația Societății de Acțiuni Termoelectrica anunță printr-un comunicat de presă că locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita gestionarului fondului locativ sau responsabilului de sistemul ingineresc din bloc sistarea livrării agentului termic pentru încălzire în timpul zilei sau nopții sau reglarea consumului de energie termică, în funcție de necesitate.

Сергей Тофилат - Sputnik Moldova
O țeapă de milioane: Chirtoacă a izolat termic blocuri care nici măcar nu există

Termoelectrica S.A. furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă până la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur, însă gestionarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ.

Conform Contractului de furnizare a energiei termice, Termoelectrica S.A. sistează livrarea energiei termice pentru încălzire la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic pe circuitul de încălzire al blocului, doar după o consultare cu locatarii.

Виктор Парликов - Sputnik Moldova
Ce trebuie să faci ca să plătești de trei ori mai puțin pentru căldură

„Procedura de conectare și de deconectare de la serviciilor de termoficare a rămas aceeași. În această perioadă de tranziție a temperaturii aerului exterior, gestionarii  fondului locativ, de comun acord cu locatarii, stabilesc debitul agentului termic, astfel încât să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci când temperaturile sunt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică” a menționat Veaceslav ENI, Directorul General al Termoelectrica S.A..

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în municipiul Chișinău.

Fluxul de știri
0