Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: May și Juncker au convenit modificări la Acord, înaintea votului de la Londra

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un oficial al cabinetului Theresei May a declarat luni pentru Sputnik că premierul britanic și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au convenit asupra acordului de retragere Brexit înainte de votul de miercuri în Camera Comunelor din Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Potrivit biroului prim-ministrului, guvernul britanic va introduce două noi documente privind Brexit.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit: Ce se va întâmpla cu moldovenii din UK - Sectoarele cu nevoie mare de angajaţi

În special, unul dintre documente va confirma faptul că UE nu va folosi mecanismul "back-stop" ca o "capcană" pentru Regatul Unit.

Cel de-al doilea document va prevedea angajamentul Regatului Unit - UE de a înlocui "back-stop" cu o opțiune alternativă până în decembrie 2020.

"[May a asigurat] modificări obligatorii din punct de vedere juridic care întăresc și îmbunătățesc Acordul de retragere și Declarația politică", a declarat Lidington citat de ziarul The Telegraph.

May și Juncker s-au întâlnit la Strasbourg luni dimineață pentru a discuta despre Brexit înainte de votul crucial din parlamentul britanic privind Acordul de retragere, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Schinas a spus anteior, luni, că Bruxelles-ul a oferit Londrei alte asigurări cu privire la caracterul temporar al back-stop-ului irlandez.

În acelaşi timp, biroul prim-ministrului britanic a calificat ca "speculații absolute" informaţiile din mass-media despre faptul că guvernul britanic ar putea schimba un vot semnificativ pentru Brexit, marţi, în Camera Comunelor pe unul indicativ.

Brexit - Sputnik Moldova
Viața moldovenilor din Marea Britanie după Brexit – Ce schimbări se vor produce

În cazul în care acordul guvernului nu trece marți, se așteaptă ca votul asupra unui scenariu fără acord să aibă loc miercuri. Dacă și acesta este respins, votul privind extinderea Brexit va avea loc joi. În prezent, se aşteaptă ca Regatul Unit să părăsească blocul pe 29 martie.

Ziarul Times a scris luni, citând conducerea Conservatorilor din Camera Comunelor, că parlamentarii britanici de rang înalt din Partidul Conservator de guvernământ i-au cerut lui May să amâne votul de marți asupra Acordului Brexit, cu excepția cazului în care UE este de acord la concesii majore pentru a preveni o nouă înfrângere umilitoare în parlament.

Casa inferioară a parlamentului britanic va vota marți acordul guvernului privind Brexit, puțin peste două luni după ce l-a respins în ianuarie cu 432 de voturi.

Fluxul de știri
0