Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viața moldovenilor din Marea Britanie după Brexit – Ce schimbări se vor produce

CC0 / Pixabay / Tumisu / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Andreea Berechet, consulul României la Manchester, spune că statutul cetățenilor români din Marea Britanie se va schimba ca urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. După ieșirea din Uniunea Europeană, toți cetățenii europeni care trăiesc în Marea Britanie vor trebui să obțină un nou statut, în baza noii legislații adoptată de parlamentul britanic.

”Viața oamenilor care trăiesc aici nu se va schimba însă. Ei vor putea face același lucru pe care l-au făcut și până acum, vor putea munci fără nici un fel de condiții, vor putea studia, se vor putea bucura de tot ceea ce înseamnă această societate”, a declarat Andreea Berechet, consulul României în Manchester, potrivit ziarulromanesc.net

Brexit - Sputnik Moldova
Previziuni apocaliptice: În UK va fi anarhie fără precedent după Brexit - raport secret UE

Sursa citată a explicat că toți cetățenii UE, toți cetățenii români care nu sunt și cetățeni britanici vor trebui să parcurgă o procedură de înregistrare. Pe site-ul guvernului britanic vor trebui să își completeze toate datele personale, cele din pașaport sau din cartea de identitate, date privind prezența lor în Regatul Unit al Marii Britanii. Apoi, vor face o serie de declarații și în baza acestor informații, guvernul britanic va verifica datele pe care le au în baza de date a autorităților fiscale, a autorităților care oferă prestații sociale și vor stabili ce statut obțin persoanele respective.

Documente necesare rămânerii în Marea Britanie

De la 30 martie 2019, cetățenii români care intenționează să își continue șederea în Marea Britanie și după BREXIT, pot aplica pentru înregistrarea statutului de rezident pe baza următoarelor documente de identitate sau de călătorie acceptate de autoritățile britanice: pașaport simplu electronic, pașaport simplu, carte de identitate.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0