Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii din UK: Extinderea articolului 50 - „Dezastru pentru viitorul Regatului Unit”

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Având în vedere că este foarte posibil ca UE să nu accepte amendamentele propuse la acordul privind Brexit al Theresei May, sunt speculaţii că ieşirea din UE ar putea fi amânată.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Sputnik Internaţional a discutat cu expertul Eddie Bone de la organizaţia „Campaign for an English Parliament” despre chestiunile presante legate de ieşirea Regatului Unit din UE.

Акция против Brexit в Лондоне - Sputnik Moldova
Politică
Brexit: Haosul, prelungit pentru multe luni. Amânarea ieşirii din UE, al doilea referendum

Întrebat dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord și dacă acest lucru va avea un rezultat bun, Eddie Bone a răspuns că există şi beneficii din acest lucru.

„Am înceta plăţile către UE, s-ar pune capăt incertitudinilor legate de relația noastre cu UE și ne-am aşeza pe o bază mai sigură, precum relațiile pe care le avem cu SUA și China, ne-am putea controla cheltuielile proprii pentru serviciile publice, astfel încât să folosim acești bani în modul în care considerăm că este benefic pentru economia noastră, am putea ridica sau scădea impozitele după cum este benefic pentru noi și ne-am putea negocia propriile acorduri privind pescuitul, dezvoltându-ne industria peştelui”, a explicat Eddie Bone.

Potrivit expertului, există multe beneficii, însă elita politică este cea care creează o stare de incertitudine, pentru a împiedica Brexit și a determina rămânerea în UE.

De asemenea, întrebat de agenţia Sputnik dacă extinderea articolului 50 ar fi un „dezastru politic”, Eddie Bone a confirmat că acest lucru „ar fi dezastruos pentru viitorul Regatului Unit”.

Brexit - Sputnik Moldova
Viața moldovenilor din Marea Britanie după Brexit – Ce schimbări se vor produce

„Ar avea consecințe importante și ceea ce trebuie să înţelegem este că britanicii din Anglia au votat în mod covârşitor pentru ieşirea din UE, astfel că există o situație foarte diferită în Irlanda de Nord și Scoția. Dacă se întârzie sau nu se declanşează articolul 50 pe 29 martie, atunci ar putea începe o mişcare a Angliei care ar pleda pentru avantajele unei Anglii independente”, este opinia analistului.

Mişcarea politică irlandeză Sinn Fein („Noi Înşine”) consideră că un Brexit fără acord ar crea haos în Irlanda și că ar trebui să se unească; este doar o chestiune de timp până când aceștia vor profita de oportunitate, astfel că „consecințele sunt mult mai profunde și nu mai este vorba doar de relația dintre Marea Britanie și UE, ci de modul în care Regatul Unit se autoguvernează”, a mai comentat Eddie Bone.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0