Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru moldovenii care călătoresc cu mașina peste hotare - trei lucruri de știut

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Trecere la banca de fotografiiLa volan - Imagine Simbol
La volan - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Odată cu venirea primăverii, tot mai multă lume este atrasă de ideea de a merge în excursii în străinătate. Însă există un șir de aspecte de care trebuie să ţină cont înainte de a porni cu mașina la drum.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Moldovenii care decid să meargă în călătorii în străinătate cu maşina personală trebuie să ţină cont de câteva aspecte pentru a evita anumite neplăceri.

Adrian Lupușor - Sputnik Moldova
Medic neurolog: Somnolența la volan este la fel de periculoasă ca alcoolul!

Taxele de drum şi vinieta, hărţile şi regulile de circulaţie, măsurile pe care trebuie să le luăm în caz de posibile situații neprevăzute - sunt doar câteva lucruri importante pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a porni la drum.

Taxele de drum și vinieta

Moldovenii trebuie să ţină cont de faptul că plecarea în străinătate cu maşina personală implică cheltuieli considerabile privind taxele de autostradă și vinietă, pe lângă cheltuielile pentru combustibil.

Înainte de a porni în călătorie este bine să ne pregătim un buget suficient și să ne informăm din timp cu privire la traseul pe care îl vom parcurge.

Fie că alegem să vizităm nordul Italiei, Coasta de Azur sau alte destinații europene, vom trece prin mai multe puncte de taxare, pe poduri și autostrăzi, iar taxele se pot ridica chiar până la jumătate din costul total al deplasării.

Hărți și reguli de circulație

Trebuie să avem în vedere şi orele epuizante de condus, pe drumuri străine, cu reguli de circulație specifice fiecărei țări.

Conducători auto, autovehicul, circulație rutieră - Sputnik Moldova
Nu mai ai nevoie de aceste acte când urci la volan - detalii importante

Condusul pe autostradă necesită vigilență permanentă și experiență considerabilă, datorită vitezei mari, dar și a regulilor de circulaţie a căror respectare este monitorizată cu strictețe.

Astfel, pentru a scăpa de stresul creat de toate acestea, o opțiune deloc de negligat ar fi autocarul. Putem opta fie pentru un pachet complet de servicii în care să fie inclus și transportul, fie pentru o agenție specializată.

Posibile incidente neprevăzute

Chiar dacă ne asigurăm revizia completă a mașinii înainte de a porni la drum, defecțiunile pot să apară oricând, în cele mai nepotrivite momente.

Astfel, ar fi utilă în acest sens o lista cu numere de telefon pentru tractare sau asistență rutieră, însă, pe de altă parte, timpul irosit „pe dreapta” poate fi un cost prea mare pentru o vacanță de neuitat.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0