Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Suveraniștii europeni - demers hotărât pentru susținerea Siriei și a lui Bashar al Assad

© AFP 2022 / JOSEPH EIDBashar al Assad
Bashar al Assad - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Siria își merită suveranitatea câștigată cu prețul sângelui - intelectualii europeni vor continua să informeze opinia publică internațională asupra situației reale din regiune

BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik, Evan Răutu. O delegație a Mișcării Internaționale pentru Suveranitatea Popoarelor a efectuat recent o vizită oficială în Siria, prilej cu care a avut loc o întâlnire cu președintele Siriei, Bashar al-Assad. Delegația a fost alcătuită din intelectuali din Europa Occidentală, Moldova și Rusia.

Siria - Sputnik Moldova
Declarație: Statele Unite se află în Siria pentru a „îngreuna lupta antiteroristă”

În cadrul întâlnirii de la palatul prezidențial din Damasc, reprezentanții ”noii disidențe europene” și președintele Siriei au dezbătut situația din Siria, din orientul Mijlociu și din lume, rezultată în urma agresiunii SUA și a aliaților săi occidentali contra țărilor arabe - și în mai ales contra Siriei.

Care sunt adevăratele cauze ce au generat nu doar conflictul și destabilizarea în toată zona, dar și ”enorme sacrificii ale martirilor sirieni”, după cum îi numește președintele sirian pe cei căzuți pentru apărarea patriei și a democrației.

Siria își merită suveranitatea câștigată cu prețul sângelui - este concluzia participanților la întâlnirea cu președintele Al Assad.

Dar, au apreciat participanții la întâlnire, războiul economic și mediatic continuă. Intelectualii europeni au declarat că vor continua să informeze opinia publică internațională asupra situației reale din Siria și din regiune.

Mass media alternative au început să aibă un rol tot mai important în lumea întreagă,  devenind din ce în ce mai vizibilă, are un rol aparte de jucat în acest război al informației.

Siria - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Ministrul german al Apărării: Germania nu crede în victoria SUA asupra ISIS în Siria

Menționăm că, tot cu prilejul acestei vizite, au avut loc întâlniri cu conducerea politică din orașul martir Lattakia, cu conducerea supremă a forțelor militare și de securitate din regiunea Hama, cu conducerea regiunii Aleppo, dar și cu diriguitorii renumitei universități locale – un impresionant focar de cultură al Orientului, unde învață peste 120.000 de studenți.

În cadrul acestei deplasări au avut loc întâlniri și dezbateri publice, conferințe – cea mai importantă fiind susținută la Opera din Damasc – dar și vizite la locuri sacre – localitatea Maaloula, unul dintre locurile străvechi ale creștinismului, sau Marea Moschee din Damasc, unul dintre cele mai venerate lăcașuri de cult din lumea arabă.

Mișcarea Internațională pentru Suveranitatea Popoarelor intenționează să realizeze un Forum de dezbateri pe tema situației din Siria și din Orientul Mijlociu, dar și a provocărilor internaționale, generate de manipularea opiniei publice, de implicarea serviciilor secrete, de aservirea unor instituții internaționale și, în final, de imixtiunea în treburile interne – mergând până la agresiuni militare directe sau prin efective armate finanțate.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0