Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Declarație: Statele Unite se află în Siria pentru a „îngreuna lupta antiteroristă”

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Accesați arhiva multimediaSiria
Siria - Sputnik Moldova
Abonare
SUA se află în Siria pentru a îngruna lupta împotriva enclavelor teroriste, afirmă viceministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. SUA au venit în Siria pentru a îngreuna eliberarea Republicii de enclavele teroriste, a declarat miercuri viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov.

Siria - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Ministrul german al Apărării: Germania nu crede în victoria SUA asupra ISIS în Siria

"M-aș bucura dacă Statele Unite ale Americii și-ar retrage trupele din Siria. Ei se află acolo ilegal, nu au fost invitați de guvernul de la Damasc, nu există și nici nu poate exista o decizie a Consiliului de Securitate al ONU în această privință. Ei au venit acolo pentru a îngreuna rezolvarea problemei eliberării Siriei de enclavele teroriste", a spus Ryabkov într-un interviu oferit publicației „Mejdunarodnaya Jizn” (“Viața Internațională”).

În opinia lui, “oricât ar încerca SUA să se ascundă în spatele lozincilor despre lupta antiteroristă și a coaliției antiteroriste, scopul a fost cu totul altul – crearea unor unor premise pentru a pune bețe în roate guvernului de la Damasc”.

“Ce s-a schimbat acum, de ce s-au răzgândit? Nu văd motive pentru o retragere”, a menționat Ryabkov.

SUA și aliații lor desfășoară din 2014 în Siria și Irak operațiuni împotriva “Statului Islamic”, acționând în Siria fără acordul autorităților acestui stat. În decembrie președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre decizia de a retrage trupele din Siria.

Fluxul de știri
0