Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, sarcină importantă pentru FSB: Combaterea activă a corupției

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
În anul trecut, în Rusia au fost comise peste 25 de mii de infracțiuni legate de corupție.

CHIȘINĂU, 7 mart – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, așteaptă de la Serviciul Federal de Securitate (FSB) acțiuni mai energice pentru combaterea corupției. Liderul rus s-a pronunțat în acest sens în cadrul ședinței colegiului instituției.

„Aștept din partea dumneavoastră acțiuni mai active pentru combaterea corupției. Mijloacele financiare importante pe care țara le alocă în scopuri de dezvoltare, precum și pentru realizarea comenzii de stat pentru apărare trebuie să fie protejate”, a spus Putin.

Lidia Chireoglo  - Sputnik Moldova
De ce CNA insistă asupra fenomenului corupției în Educație

El i-a rugat pe angajații Serviciului să coordoneze activitatea respectivă  cu specialiștii Curții de Conturi, cu Rosfinmonitoring și cu alte departamente.

Anterior, procurorul general al Rusiei, Iuri Ceaika, a declarat că în Federația Rusă anul trecut au fost comise peste 25 de mii de infracțiuni legate de corupție, informează RIA Novosti.

Măsurile întreprinse pentru combaterea acestui fenomen au permis ca, în 2018, să fie depistate de două ori mai multe (900 față de 482) acte de corupție comise de grupări organizate sau comunități criminale; să fie descoperite 4227 (față de 3847 în anul precedent) infracțiuni grave și deosebit de grave sau care au cauzat daune în proporții mari sau deosebit de mari; au fost depistate cu 3% mai multe cazuri de luare de mită (10 179 față de 9886 pentru aceeași perioadă a anului 2017).

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0