Funcționarul a spus că în ultima perioadă se ironizează mult pe faptul că CNA merge pe la grădinițe, organizează instruiri cu părinții.
"Vreau să afirm că nu este așa pentru că iniţiativa vine de la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, care a solicitat sprijinul CNA în vederea promovării unui climat de integritate în instituţiile din subordine şi soluţionarea definitivă a plăţilor informale din sistemul de educaţie. Au fost selectate de către ei aceste grădinițe de la care au ajuns cele mai multe plângeri", a spus Lidia Chireoglo.
Ea a mai afirmat că în toată această campanie CNA își propune să intervină elegant, prin instruiri pentru a avea un dialog sincer cu părinții.
"Atâta timp cât sunt făcute aceste plăți informale în sistemul educațional, vom avea o problemă. De aceea, CNA este deschis spre comunicare cu părinții, pentru a le explica lor modalitățile prin care pot să ne sesizeze pe noi. Totodată ar trebui să înțelegem că, atâta timp cât un părinte este de acord și vrea să facă o donație, el este liber s-o facă, dar într-un mod legal și transparent",’’ a mai declarat Lidia Chireoglo.
În anul în 2018, 71 de cadre didactice au fost reținute și documentate de către ofițerii CNA. Anterior, șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, declarase că în 2019 ofițerii CNA vor continua să fie prezenți la combaterea corupției din domeniile medicinei și educației, însă își vor spori prezența și în ceea ce privește combaterea corupției în organele de control.
Autor: Eduard Maciac