Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi recidiviști periculoși, reținuți după ce și-au făcut de cap la Botanica - Video

Abonare
Iată cum și-au făcut de cap doi recidiviști în sectorul Botanica din Capitală - Poliția oferă detalii video.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Polițiștii din Capitale au reținut doi bărbați de 43 și 53 de ani. Aceștia sunt suspectați că ar fi apelat de mai multe ori Serviciul 112, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie, anunțând despre prezența unui obiect explozibil în incinta unui cazinou din sectorul Botanica.

Oamenii legii au stabilit complicitatea lor în 8 cazuri produse la cazinoul din sectorul Botanica și un caz la un restaurant din sectorul Ciocana. Totodată, polițiștii au stabilit că bărbatul de 53 de ani era organizatorul alertelor cu bombă.

Potrivit Poliției, acesta înregistra mesajul audio cu ajutorul unui dispozitiv, iar cel de-al doilea bărbat apela Serviciul 112. În urma efectuării perchezițiilor autorizate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat mai multe cartele SIM, un telefon mobil și dispozitivul cu ajutorul căruia era înregistrat mesajul.

Alertă cu bombă în Chișinău. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Evacuare, geniști și cordon de poliție: Prin ce a trecut Chișinăul noaptea trecută

În cadrul audierilor, aceștia și-au recunoscut vinovăția. Ei au declarat că au făcut acest lucru pentru că, fiind jucători de o perioadă lungă de timp, proprietarii le-au interzis accesul în acel local. Polițiștii precizează că indivizii au fost judecați anterior pentru omor, furturi și escrocherie.

Organizatorul a fost reținut pentru 72 de ore, iar complicele acestuia este cercetat în stare de libertate pentru ”comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism” și ”Huliganism”. Ei riscă o amendă de până la 52 de mii 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Fluxul de știri
0