Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Evacuare, geniști și cordon de poliție: Prin ce a trecut Chișinăul noaptea trecută

© Sputnik / Мирослав РотарьAlertă cu bombă în Chișinău. Fotografie de arhivă
Alertă cu bombă în Chișinău. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
În noaptea de miercuri spre joi, mai mulți chișinăuieni din sectorul Botanica al Capitalei nu au avut parte de liniște. Oamenii legii au verificat informația cu privire la o bombă care ar fi fost plasată într-un cazinou din bulevardul Dacia.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Informația cu privire la plasarea unei bombe într-un cazinou din sectorul Botanica al Capitalei a ajuns la inspectorat în jurul orei 22, a comunicat pentru Sputnik Natalia Stati, ofițer de presă la Poliției Capitalei.

„La locul incidentului au fost trimise servicii speciale și grupul operativ. Oamenii au fost evacuați, iar zona a fost încercuită. În timpul verificărilor nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozive”, a menționat Stati.

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal. Ancheta este în derulare.

De altfel, nu este prima alertă cu bombă într-un cazinou. Potrivit presei, doar pe parcursul unei luni au fost înregistrate mai multe apeluri false.

Poliția - Sputnik Moldova
Societate
Alertă cu bombă la Judecătoria Botanica, Chișinău: Zona a fost încercuită

Potrivit legii, în acest caz este prevăzută sancțiunea cu amendă de la 27,5 mii până la 42,5 mii de lei, muncă în folosul comunității timp de 180 – 240 de ore sau închisoare pe un termen de până la doi ani.

Aritmetica apelurilor false

Autoritățile moldovene au calculat că un apel fals cu bombă provoacă pierderi de aproximativ 45 mii de lei (2,7 mii de dolari).

Anume din aceste considerente, anul trecut, a fost majorată amenda pentru astfel de apeluri false.

Proiectul privind modificările și completările la Codul contravențional a fost aprobat la nivelul  Cabinetului de Miniștri.

În loc de 1,5 mii de lei, infractorii achită acum în bugetul statului o amendă de trei mii de lei.

Cei care achită o jumătate din suma amenzii în primele trei zile lucrătoare din momentul stabilirii acesteia, sunt absolviți de plata restului acesteia.

Anterior, incidentul se considera consumat dacă infractorul achita o jumătate din suma amenzii în primele 72 de ore, indiferent dacă cele trei zile erau lucrătoare sau de odihnă.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0