Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Agitație mare: Misiunea 1511 a fost lansată la Chișinău

© Sputnik / OsmatescoPetre Crăciun
Petre Crăciun - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
"Alegerea Berzei. Misiunea 1511" nu este titlul unei misiuni secrete sau al unui program spațial, ci denumirea unei cărți pentru copii care vine să le capteze atenția și să-i educe în spiritul unei vieți cu un mediu curat și o viață sănătoasă. Cartea a fost lansată la Chișinău de autorul Petre Crăciun și ilustratorul Alexandru Plăcintă.
Agitație mare ! Misiunea 1511 a fost lansată la Chișinău !

Cartea, potrivit autorilor, este una pentru copii și despre copii, în ea fiind descris un serviciul al berzelor care aduc copiii pe pământ.

Andrei Postolachi - Sputnik Moldova
Iată ce cărți trebuie să-i citești copilului înainte de somn

Personajul principal al cărții, Barza Sofia, este la ultimul său drum din carieră - Misiunea 1511. Primește de la Tom, dispecerul berzelor, un copil mai special, „un copil care nu știa să râdă, să plângă, să se bucure”. Un copil în căutare de iubire. Iar Sofia află că are, pentru prima dată în istorie, trei destinații posibile: New Delhi (la părinții Dinesh și Kami), Damasc (Arif și Rihana) și Paris, orașul muzicii și al luminilor (la Anna și Julien).

Sofia trebuie să aleagă părinții cei mai potriviți, dar descoperă, la ultimul său drum, că nu poate neglija o mulțime de alte lucruri. Iar constrângerile impuse de Regulamentul berzelor aducătoare de copii sunt și ele destule. Barza trebuie să facă alegerea cea mai bună pentru copilul față de care simte o mare atracție. Este ultima sa misiune pe Pământ și nu are voie să greșească! Iubirea trece dincolo de orice regulament, iar Paris – acesta este numele pe care îl primește copilul – găsește iubirea căutată, învață să râdă, să plângă, să se bucure.

"Copiii de astăzi sunt cu mult mai maturi. Ei au nevoie de acțiuni și personaje cât mai concrete, romantismul este înlocuit de pragmatism. Asta caracterizează actuala generație, motiv pentru care am decis să scriu o carte cu situații realiste. Copii sunt cu mult mai pretențioși și nu te poți prezenta în fața lor cu o carte care să nu aibă o ilustrație pe măsură„, a declarat Petre Crăciun.

"Cartea se bucură deja de aprecierea copiilor și va fi prezentată atât copiilor din Republica Moldova, cât și celor din România. Cartea mi-a fost prezentată cu un an înainte de a ieși la tipar. Aveam deja o imaginație a unor ilustrații pe care urma să le realizez. Are un text cât se poate de reușit. Este suficient de convingător pentru părinți  ca să înceapă să le dezvolte copiilor gustul lecturii", a declarat Alexandru Plăcintă. 

Primii care au avut șansa să dialogheze cu autorii cărții a fost un grup de copii din raionul Ialoveni. ”Misiunea 1511” poate fi găsită deja și pe rafturile librăriilor din țară.

Fluxul de știri
0