Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Iată ce cărți trebuie să-i citești copilului înainte de somn

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Postolachi
Andrei Postolachi - Sputnik Moldova
Abonare
Scriitorul și fondatorul Centrului Informațional-Cultural de Sănătate și Caritate Online "Taina Tinereții", Andrei Postolachi, a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre cărțile pe care le scrie pentru copii și mesajul pe care îl transmite prin intermediul scrierilor sale.
Iată ce cărți trebuie să-i citești copilului înainte de somn

Andrei Postolachi scrie cărți de basme în versuri. Această pasiune a apărut de pe când fiicele sale erau încă mici. Scriitorul susține că aceste basme în versuri sunt precum niște melodii de leagăn, pe care părinții le pot citi copiilor înainte de somn.

"Basmele în versuri sunt mai ușor de memorizat și mai plăcut de ascultat. Basmele sunt acele povești care redau frumosul mirific al naturii. Eu nu știu dacă astăzi părinții mai practică să le citească copiilor săi, însă cât timp erau copiii mei mici le citeam în fiecare seară. Ele au învățat foarte multe lucruri din cărți. Noi, părinții, trebuie să le cultivăm dragostea față de literatură și față de tot ce este sfânt", a spus Andrei Postolachi.

Scriitorul susține că prin intermediul scrierilor sale sunt promovate mesaje importante care pot schimba viziunea de viață a fiecărui cititor.

"În primul rând promovez bunătatea, dragostea față de lucrurile frumoase, credința și toleranța. În aceste cărți chiar și adulții se regăsesc foarte ușor, pentru că am abordat multe teme din copilăria mea. Amintirile ne întorc în acea perioadă când se cinstea libertatea de a trăi în sânul naturii. Copiii în ziua de azi s-au desprins de realitate și trăiesc într-un spațiu mai mult virtual. Vin cu un mesaj către copii pentru ca ei să înțeleagă cât de frumos au copilărit părinții lor", a relatat scriitorul.

Andrei Postolachi are în palmares 28 de cărți, care au fost împărțite în mai multe instituții de învățământ din Moldova. Mai mult decât atât, șapte cărți sunt în format audio și sunt sonorizate de către interpreți renumiți din țară precum Nelly Ciobanu, Victoria Lungu, Vitalie Dani, Ion Rață și Stela Botez. Acestea pot fi audiate pe site-ul oficial al Centrului Informațional-Cultural de Sănătate și Caritate Online "Taina Tinereții".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0