Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: A murit solistul trupei „The Prodigy”, Keith Flint - artistul avea 49 de ani

© AFP 2024 / ED JONESKeith Flint
Keith Flint - Sputnik Moldova
Abonare
Solistul trupei The Prodigy, Keith Flint, cunoscut în special pentru melodia „Firestarter”, a fost găsit mort la casa sa din Anglia - el avea 49 de ani.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Cântărețul din Dunmow, Essex, a fost descoperit de poliție luni dimineață, după ce o ambulanță a răspuns la apelul unui bărbat pe care l-au găsit inconștient. Moartea lui nu este tratată ca suspectă.

Мишель Легран - Sputnik Moldova
A murit compozitorul francez Michel Legrand

"Am fost chemați urmare a îngrijorărilor de sănătate a unui bărbat, la o adresă din Brook Hill, North End, imediat după ora 8.10 dimineața", a declarat un purtător de cuvânt al poliției Essex. 

"Am ajuns la fața locului și, cu regret, un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost declarat mort, iar apropiații săi au fost informați. Moartea nu este tratată ca suspectă, iar medicul legist va pregăti concluziile sale".

„The Prodigy” este o formație engleză de muzică electronică, fondată în anul 1990 de către Liam Howlett.

Alăturie de the „Chemical Brothers”, „Fatboy Slim” și alte formații, „The Prodigy” este creditată a fi pionier al genului „big beat”, care a avut o popularitate mainstream în perioada 1990-2000. Până în 2011, formația a vândut peste 25 de milioane de albume în lumea întreagă.

Pe durata existenței sale, fromația a câștigat numeroase premii muzicale, printre care două premii „Brit”, dublu câștigătoare a premiului „cea mai bună formație dance britanică”, trei premii „MTV Video Music Awards”, dou premii „Kerrang!”, cinci premii „MTV Europe Music Awards” și două nominalizări la premiile „Grammy”.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0