Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit compozitorul francez Michel Legrand

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaМишель Легран
Мишель Легран - Sputnik Moldova
Abonare
Michel Legrand, compozitorul "Parapluies de Cherbourg" și "Demoiselles de Rochefort", încoronat cu trei Oscaruri, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă. Avea 86 de ani.

BUCUREŞTI, 26 ian - Sputnik. Compozitorul de muzică Michel Legrand, creatorul temelor filmelor "Parapluies de Cherbourg" și "Demoiselles de Rochefort", a murit la Paris la vârsta de 86 de ani, informează AFP, citând un atasat de presă al muzicianului.

​De-a lungul unei cariere de mai bine de 50 de ani, în care a câștigat o faimă la nivel mondial și trei Oscaruri pentru scorurile sale de film, acest muzician a lucrat cu cel mai mari, de la Ray Charles la Orson Welles, inclusiv cu Jean Cocteau, Frank Sinatra, Charles Trenet și Edith Piaf.

Inițial acompaniator și aranjor pentru cântăreți, Michel Legrand a început să compună muzică de film în anii 1960, odată cu apariția noului val, lucrând pentru Agnès Varda, Jean-Luc Godard și mai ales pentru Jacques Demy.

În plus față de muzica pentru "Parapluies de Cherbourg" și "Demoiselles de Rochefort", care au lansat comediile muzicale în limba franceză, este și cea a din "Skin Donkey".

Michel Legrand s-a întors, de asemenea, la masa de lucru pentru a crea muzică suplimentară pentru o versiune pitorească a piesei "Peau d'âne", care a fost vizionată din noiembrie la Teatrul Marigny din Paris.

De asemenea, a fost programat să dea concerte la Paris, în aprilie.

Michel Legrand a câștigat trei Oscaruri pentru piesa "Les moulins de mon cœur", preluată din muzica "The Thomas Crown Affair" în 1969, apoi "Summer 42" (1972) și "Yentl" (1984), scrie Sputnik France.

Fluxul de știri
0