Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Coșmar la Bruxelles: S-a lansat Coaliția suveraniștilor - Șanse să fie primul grup politic

© AP Photo / Olivier MatthysBruxelles
Bruxelles - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Suveraniștii din Europa au lansat la Paris Coaliția pentru Europa Națiunilor care își propune să devină primul grup din Parlamentul European, întrunind deja 31 de partide din 24 de țări ale UE

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 1 mart - Sputnik, Daniela Porovăț. Deocamdată, grupul politic din care provin majoritatea partidelor Coaliției pentru Europa Națiunilor este cel al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, dar participanții s-au declarat deschiși să formeze o alianță cu naționaliștii din aripa considerată dură din care fac parte Matteo Salvini și Marine Le Pen.

Jean-Claude Juncker, presidente de la Comisión Europea - Sputnik Moldova
Politică
Greșeală fatală a Bruxelles-ului care ar putea duce la prăbușirea UE

De menționat că actualul grup înființat de Marine Le Pen la Bruxelles se numește chiar Europa Națiunilor și Libertății, așadar când au ales această denumire conservatorii au țintit să îi atragă și pe naționaliști.

Împreună, euro-realiștii, cum se autodefinesc conservatorii suveraniști, și naționaliștii eurosceptici, vor depăși cu siguranță grupul socialist, în scădere dramatică în Europa, și se vor lupta pentru primul loc cu popularii.

Gazda evenimentului a fost preşedintele partidului suveranist francez "Debout la France", Nicolas Dupont-Aignan, iar alături de el au fost europarlamentarul Ryszard Legutko de la Partidul Lege și Justiție aflat la guvernare în Polonia, copreședinte al Grupului ECR din Parlamentul European, Thierry Baudet, liderul unui partid olandez, și președintele Grupului ECR, dar și europarlamentarul ceh Jan Zahradil care este candidatul grupului pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Parlamentul European - Sputnik Moldova
UE: „Euroscepticii” ar putea obține o cincime din mandate în Parlamentul European

Conservatorii reuniți acum în Coaliția pentru Europa Națiunilor nu au însă un lider de opinie recunoscut la nivel european, cum au naționaliștii conduși de Matteo Salvini și Marine Le Pen. Coagularea acestor două aripi, în ciuda diferențelor de nuanță dintre ele, ar forma însă un grup care ar răsturna toate calculele globaliștilor, conservatorii fiind chiar și acum al treilea cel mai important grup din Parlamentul European fără să îi includă și pe naționaliști.

Cum până și în România un sondaj arată că 48 la sută dintre români își doresc un partid naționalist sau național suveranit, este sigur că voturile acordate partidelor suveraniste vor fi covârșitoare la alegerile europarlamentare din mai 2019. Eurorealiștii, euroscepticii și eurocontestatarii trebuie doar să treacă peste diferențe și să găsească numitorul comun, iar din acel moment vor cuceri Europa!

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0