Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În luna martie vom plăti mai mult pentru consumul de gaze naturale

CC0 / PhotoMIX-Company / Газовая плита
Газовая плита - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Buzunarele moldovenilor se vor goli în luna martie, aceștia vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru consumul de gaze naturale. Iată de ce.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Consumatorii din Moldova continuă să primească, începând cu această săptămână, facturile pentru consumul de gaze naturale în luna ianuarie. Compania ”Moldovagaz” a anunțat, la începutul lunii februarie, că primele facturi din acest an vor fi distribuite cu întârziere din cauza modificării modalității de facturare a consumului de gaze naturale furnizate.

”În legătură cu actualizarea sistemului informațional de evidență a gazelor naturale operată pentru optimizarea calității serviciilor prestate consumatorilor finali, în luna februarie 2019 facturile care conțin datorii pentru luna ianuarie 2019 vor fi repartizate mai târziu”, anunța furnizorul de gaze.

Termenul de achitare a datoriilor este indicat expres în factură și este prelungit până în luna martie. Începând cu luna martie, modalitatea de eliberare a facturilor persoanelor fizice de către ”Moldovagaz”, cât și termenele de achitare, vor avea loc conform condițiilor anterioare. Astfel, facturile pentru consumul gazelor naturale în luna februarie vor fi distribuite în luna martie, iar achitarea va trebui să aibă loc, la fel, până la sfârșitul lunii, adică 31 martie. În aceste condiții, consumatorii vor trebui să plătească două facturi în luna care vine: la începutul lunii – pentru consumul din ianuarie, iar până la sfârșitul lui martie – pentru consumul din februarie.  

Счета за коммунальные услуги - Sputnik Moldova
Imediat după alegeri, au venit facturile la gaz. Iată care este surpriza

Schimbarea survenită în procesul de eliberare a facturilor de către ”Moldovagaz” a coincis cu alegerile parlamentare care au avut loc pe data de 24 februarie. Mai multe voci au declarat că facturile întârzie din cauză că după scrutin tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali se vor majora.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a reacționat, spunând că nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife.

Potrivit datelor de pe facturi, tariful la gazele naturale a rămas același ca și înainte de alegeri. Un metru cub de gaze naturale costă 4,70 de lei pentru un consum de până la 30 de metri cubi. Un metru cub de gaze naturale după un consum de 30 de metri cubi costă 4,89 de lei.

Газовая плита  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru consumatori: Ce schimbă Moldovagaz din 2019

Din ianuarie, ”Moldovagaz” a lansat și un Call Center la care pot apela toți consumatorii care vor avea întrebări legate de furnizarea gazelor, tarif, deconectări și alte servicii prestate de furnizor.

În scopul îmbunătățirii și optimizării calității deservirii consumatorilor săi, ”Moldovagaz” a lansat numărul unic format din 5 cifre – 14801 – la care consumatorii pot obține informații complete, pot raporta și pot solicita soluționarea diverselor aspecte legate de serviciile prestate de către întreprindere.

Apelurile din partea consumatorilor vor fi preluate în program obișnuit de lucru, de luni până vineri, de la 08:00 până la 17:00.

Fluxul de știri
0