Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Laura Bretan, „executată” la Eurovision România pentru că nu susține propaganda LGBT?

© Photo : Facebook / Laura BretanLaura Bretan
Laura Bretan - Sputnik Moldova
Abonare
Favorita publicului românesc la finala concursului Eurovision, Laura Bretan, ar fi pierdut pentru că nu susține agenda LGBT.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Finala concursului Eurovision (România) din această duminică s-a lăsat cu scandal.

 Ester Peony - Sputnik Moldova
România şi-a ales reprezentantul la Eurovision 2019: Cine este Ester Peony

În pofida faptului că a primit cele mai multe voturi din partea publicului românesc, interpreta Laura Bretan nu a reușit să treacă de finala Eurovision din cauza scorului mic oferit de doi membri ai jurului, jurnaliști ai unui portal dedicat Eurovisionului, Deban Aderemi şi William Lee Adams.

În cele din urmă, învingătoare a fost desemnată Easter Peony, care a obținut 65 de puncte, în timp ce Laura Bretan a ajuns pe locul 3 cu 60 de puncte.

Diferența semnificativă între opțiunile publicului și cele ale juriului au stârnit discuții aprinse în spațiul virtual, fiind lansată chiar și o petiție în care se cere recunoașterea Laurei Bretan (cu piesa “Dear Father”) drept câștigătoarea concursului.

Subversiune pregătită din timp?

Se pare că un rol decisiv ar fi avut un clip video postat de un oarecare utilizator Eric Krüger, care pare a fi un susținător al agendei LGBT. E vorba de un video din perioada campaniei referendumului pentru definirea căsătoriei între un bărbat și o femeie, în care Laura își manifestă susținerea pentru conceptul de familie naturală.

E de menționat faptul că profilul celui care a postat clipul “compromițător” a fost creat pe 10 februarie 2019, exact cu o săptămână până la finala concursului național Eurovision și conține un singur video. Întâmplarea face că rezultatele finale le-au decis doi membri ai juriului care se declară homosexuali - Deban Aderemi şi William Lee Adams, iar clipul din perioada referendumului pro-familie a avut tocmai misiunea de a influența decizia juriului.

Serghei Lazarev, repetiția generală a primei semifinale, „Eurovision-2016” - Sputnik Moldova
Rusia
Cine va reprezenta Rusia la „Eurovision-2019”

De altfel, într-un mesaj publicat sub video, Eric Krüger recunoaște că scopul a fost împiedicarea victoriei Laurei Bretan la concursul național.

“Am făcut-o, băieți! Laura Bretan, favorita televotului românesc și top 3 de aproape toți membri internaționali ai juriului, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 și 6 puncte) de William Lee Adams și Deban, doi frumoși bărbați gay din Marea Britanie care au luat parte la Juriul internațional român, în numele wiwibloggs.com. Voturile lor au făcut într-adevăr o diferență de 5 puncte între Ester și Laura. Cu o lună în urmă, Laura a fost preferata lui William și Deban la prima lor reacție la piesele românești, dar acum au pedepsit-o p Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, în calitate de homosexuali, au simțit că nu este corect să permită unui homofob să intre în concursul de concurs Eurovision. Eurovision este despre muzică, da, dar este și despre răspândirea unui mesaj și promovarea și susținerea unor valori precum toleranța, deschiderea și incluziunea pentru toți, de la toate rasele, genurile și orientările sexuale. Am făcut-o, băieți! A fost o luptă strânsă, puțini s-au așteptat, dar homosexualii au câștigat din nou! Suntem puternici și, așa cum a spus Conchita în discursul său victorios: “Suntem de neoprit!”.

Ion Enache - Sputnik Moldova
Eurovision 2019: Interpretul care ar fi putut ajunge în finală la Tel Aviv

Și pentru Laura Bretan, vă rog să vă gândiți la acest lucru: Când aruncați ura împotriva cuiva, să nu vă surprindă când veți primi aceleași lucruri de la ei! Asta se numește karma. Pace tuturor! Succes la Ester din Tel Aviv! Ea merită victoria!”, se spune în mesajul lui Krüger.

Reacția publicului

Unicii membri care au oferit cel mai mare punctaj Laurei Bretan au fost muzicianul Alex Calancea din Republica Moldova și Emmelie de Forest, cântăreață de folk din Danemarca.

Deban Aderemi (care până la dezvăluirile legate de poziția civică a Laurei și-a exprimat susținerea pentru interpretă), a oferit cea mai mică notă – 4. Se pare că totuși raționamentele ideologice au primat în fața talentului și valorii artistice.

Mai mulți internauți și-au exprimat nemulțumirea față de alegerea juriului.

“Din păcate, am putut vedea încă o dată că juriul nu ține cont de talent, nici de părerea publicului... România ar fi avut ocazia să ducă ceva diferit la Eurovision. Laura: talent si simplitate, neavând nevoie de vreun adaos. Dar atunci când îți lipsește talent și n-ai cu ce-ți umple prestația, pui un colțar, o imagine pe fundal și câțiva instrumentiști... precum cei care "ne vor reprezenta" anul acesta. Păcat... România ar fi putut duce ceva diferit...”, a scris utilizatorul Laura Rebeca Crisan.   

“Laura, ai fost divină. Lasă-ne, pe noi, românii, să fim "bunica ta" - pentru noi ești adevărata și singura câștigătoare.A fost lupta dintre înger și demon.Să lăsăm demonii să și desemneze reprezenanții israeliți, prin cei doi minoritari s e x u a l i din juriu, reprezentanți ce nu și mai găseau cuvintele laudative la adresa ta, pe wiwibloggs pentru ca, ulterior, așa cum iubesc trădarea, să nu ti mai recunoască superioritatea”, a scris utilizatorul Deep Blue.

“Am trăit cu sufletul și cu inima fiecare clipă. S-a produs o greșeală, cel puțin vreau să cred că este o greșeală și că acestui copil care ar fi putut să fie reprezentantul României nu i s-a produs o nedreptate. România a ales, și a ales-o pe ea, pe Laura. Durerea este că dorința noastră a fost nulă în fața unor jurați străini care nu își aveau locul în concursul nostru național. Dar acești oameni care au prea multă putere din nou fac ceva nu este bine, iar noi oamenii simpli trebuie să ne conformăm dorințelor lor. Încă mă doare sufletul că nu ai fost tu aleasă Laura Bretan dar nu contează pentru că o țară întreagă este cu tine”, Larisa Crețu.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0