Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eurovision 2019: Interpretul care ar fi putut ajunge în finală la Tel Aviv

© Sputnik / Miroslav RotariIon Enache
Ion Enache - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", cunoscutul compozitor Ion Enache a declarat că piesa "Robin Hood" interpretată de Artistul Iurie Sadovnic și Formația "Legenda" ar fi putut avea un succes grandios la concursul Eurovision 2019 organizat la Tel Aviv, Israel.
Eurovision 2019: Piesa interpretului care ar fi putut ajunge în finală la Tel Aviv

Compozitorul Ion Enache este nemulțumit de decizia juriului, care nu a admis în etapa finală a concursului național Eurovision 2019 piesa "Robin Hood" interpretată de Artistul Iurie Sadovnic și Formația "Legenda".

"După părerea mea, organizatorii l-au eliminat cu rea-voință. Piesa aceasta avea să ajungă în finala Eurovisionului de la Tel Aviv, pentru că este o piesă extraordinară și exotică", a declarat compozitorul.

Ion Enache susține că piesele interpretate la un asemenea concurs precum este concursul Eurovision trebuie să întrunească o condiție importantă.

"Eurovision este un concurs de creație, iar cuvintele și melodia piesei trebuie să rămână întipărite în mintea tuturor ascultătorilor și să pătrundă în inimile oamenilor", a conchis compozitorul.

Mai mult decât atât, Ion Enache este autorul a două creații muzicale scrise special pentru finala națională a concursului Eurovision 2019. Potrivit compozitorului, a făcut acest lucru pentru că a avut o curiozitate, mai cu seamă că nu a scris niciodată piese pentru acest concurs.

"Cei doi participanți care au interpretat piesele scrise de mine nu au fost admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2019. Acum îl susțin pe concurentul Chirtoacă Aurel cu piesa "La cinema". Nu știu care va fi soarta acestui cântec, însă acest băiat m-a impresionat", a declarat compozitorul.

În acest an, 26 de participanți au evoluat în cadrul audițiilor LIVE ale selecției naționale Eurovision 2019. Dintre aceștia, 10 participanți au fost selectați pentru a concura în Finala Națională, care urmează să fie organizată pe 3 martie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0