Ştirile nopţii: Bombardarea Siriei, incendiu mortal în India, ”sclavi” eliberaţi în Canada

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Accesați arhiva multimediaSituația în Deir ez-Zor, Siria
Situația în Deir ez-Zor, Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Armata israeliană a bombardat Siria, un incendiu în urma căruia au murit cel puţin 17 persoane a avut loc în New Delhi, zeci de muncitori mexicani care lucrau în condiţii de sclavie în Canada au fost „salvaţi de poliţie”, sunt doar câteva din evenimentele importante care s-au produs în această noapte.

CHIŞINĂU, 12 feb - Sputnik. Tancuri ale armatei israeliene au bombardat zona de graniță din Siria, Quneitra, lovind un spital dezafectat şi un post militar de observaţii, în zona Jabata al-Khashab, au declarat surse militare siriene. 

Ruinile orașului Aleppo, Siria - Sputnik Moldova
Politică
Putin va discuta cu Erdogan și Rouhani situația din Siria

Până în acest moment sunt raportate pagube materiale, precum și un număr neprecizat de răniți.

Oraşul sirian Quneitra se află în zona Înălţimilor Golan, în apropierea frontierei cu Israel.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu, în timp ce armata siriană și organizația independentă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au raportat atacul, precizând și faptul că s-au înregistrat și răniți.

Cotidianul Haaretz observă că atacul survine după ce Rusia a avertizat Israelul să nu mai efectueze atacuri aeriene asupra Siriei. Așa cum am precizat, atacul nu a fost unul aerian, ci au fost folosite tancuri.

Pe 21 februarie urmează să aibă loc o întâlnire la vârf între Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu, una dintre teme fiind evoluțiile din Siria și posibilitățile de pace. 

Incendiu la un hotel în New Delhi

Un incendiu devastator s-a produs în această noapte în capitala Indiei, New Delhi. Numărul morţilor de la Hotelul Arpit Palace a crescut la 17, alte trei persoane fiind rănite, transmiet RIA Novosti, cu referire la NDTV.

Anterior presa informa despre nouă morți. Potrivit sursei citate, au fost salvate 34 de persoane, iar victimele au fost duse la spital.

Informaţia despre incendiu într-un hotel din centrul orașului New Delhi apărut la aproximativ ora 04:30 ora locală (01:00 ora Chişinăului). Potrivit poliției, majoritatea celor decedaţi au murit din cauza asfixierii. Două persoanei au murit sărind pe fereastră în încercarea de a scăpa de flăcări.

Peste 40 de "sclavi" mexicani au fost eliberaţi în Canada

Poliția canadiană a eliberat 43 de cetățeni mexicani care trăiau de facto în situația actuală a sclavilor moderni și au erau nevoiți să facă curăţenie în încăperi din provincia Ontario, a declarat poliția locală, citată de RIA Novosti

Вертолет в горах Афганистана. Архивное фото - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei – Ce au discutat oficialii

Potrivit poliției din provincia Ontario, mexicanii au plătit mai întâi sume substanțiale de bani persoanelor care au ajutat cetățenii altor țări să intre în Canada pentru angajare sau studii legale și apoi au fost obligați să lucreze în diferite orașe din Ontario la curățarea diferitor spații. În același timp, trăiau în condiții teribile, iar cea mai mare parte din banii câștigați erau luate de "angajatori".

O operațiune specială de eliberare a "sclavilor moderni" a fost efectuată de 250 de ofițeri de poliție din orașele Barry și Wasaga Beach. Acuzațiile de trafic de ființe umane nu au fost încă aduse împotriva nimănui, acest lucru se va face mai târziu, însă autoritățile cer cetățenilor să le informeze dacă au informații despre astfel de cazuri de exploatare.

Fluxul de știri
0