Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Migrație masivă: Medicii italieni fug din propria lor țară - Nu există nicio perspectivă

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaMedici - Imagine Simbol
Medici - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Italia se confruntă cu o migrație masivă a medicilor în alte state europene, se arată într-un studiu efectuat recent. Majoritatea preferă Marea Britanie și Elveția.

CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Peste zece mii de medici italieni și peste opt mii de surori medicale au părăsit Italia pentru o muncă în afara țării în perioada 2005-2015, potrivit portalului The Local.

Hillary Clinton - Sputnik Moldova
Șoc pentru Europa: Hillary Clinton cere măsuri dure pentru a opri migrația

Datele sunt prezentate de Uniunea Europeană și se conțin într-un raport publicat de fundația de cercetare “Eurispes and Enpam”.

Cea mai populară destinație a medicilor italieni este Marea Britanie (pentru care optează 33 la sută din cadrele medicale), aceasta fiind urmată de Elveția (preferată de 26 la sută din medicii italieni).

Marea parte a celor plecați au vârsta cuprinsă între 28 și 39 de ani, iar cel mai mare reflux al cadrelor medicale se înregistrează în regiunea Veneto.

În același timp, pregătirea unui cadru medical costă statul italian peste 150 mii euro, potrivit Massimo Tortorella, președintele organizației "Consulcesi", care asistă doctorii italieni care se instruiesc în Marea Britanie.

Мигранты - Sputnik Moldova
Rusia
Analist: Migrația este un simbol al dezintegrării Uniunii Europene

Tortorella afirmă că munca peste hotare oferă italienilor mai multe oportunități decât în propria lor țară.

“Aici (în Marea Britanie) profesia este mult mai meritocratică, perspectivele de carieră sunt mai bune, iar salariile sunt mult mai mari”, a declarat acesta.

“Italia depune multă muncă pentru a instrui lucrători medicali excelenți, alocând sume mare de bani, iar apoi oferă în dar această resursă altor țări”, a adăugat el.

Într-un alt studiu efectuat de uniunea italiană a medicilor "Anaao Assomed"  pe 7 ianuarie avertizează că în cazul în care această tendință se va păstra, până n 2025 Italia va rămâne fără 16 500 de medici, inclusiv medici de la ambulanță, pediatri, interniști, ortopedici și psihiatri.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0