Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Simonian, despre măsurile anti-Sputnik: Acum urmează să sisteze apa caldă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-șef al Agenției Sputnik și al postului de televiziune RT, Margarita Simonian, a comentat cu ironie excluderea Sputnik UK din Camera de Comerț din Edinburgh.

CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Decizia de a exclude Sputnik UK din Camera de Comerț din Edinburgh a fost luată pe fundalul acutizării relațiilor ruso-britanice după otrăvirea fostului agent al GRU Serghei Skripal. Londra, fără a aduce dovezi, a acuzat Moscova. Redactorul-șef al Agenției Sputnik și al postului de televiziune RT, Margarita Simonian, a comentat cu ironie noile măsuri aplicate împotriva Sputnik UK.

„Acum urmează să sisteze apa caldă. Așteptăm", a spus Simonian, citată de RIA Novosti.

Презентация книги Маргариты Симоньян В Москву! - Sputnik Moldova
Simonian: Ceea ce scrie Sputnik nu va scrie niciodată presa din UE

În ajun, Sputnik UK a comunicat că consideră apelul Consiliului orășenesc Edinburgh de a întrerupe relațiile cu Agenția ca fiind unul nemotivat din punct de vedere politic și care încalcă principiile independenței presei.

Totodată, Sputnik UK a calificat această decizie drept un moment rușinos în istoria de 230 de ani ai Camerei de Comerț și un semnal că „presiunea mediatică și politică poate duce la excluderea din această organizație de afaceri".

În ultimii ani situația mijloacelor de informare ruse în Occident devine tot mai complicată. În anul 2015, din cauza sancțiunilor Trezoreriei Britanice, Banca „Barclay's" a închis contul agenției „Rusia Today" din care face parte Sputnik. La acea oră conducerea agenției a calificat acest gest drept manifestarea cenzurii.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Rusia
Simonian: Nu vreau război de dragul războiului

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care menționează necesitatea contracarării mijloacelor de informare ruse. Totodată, în document sunt menționate Sputnik și RT ca mass-media care prezintă cel mai mare pericol. În afară de aceasta, Ministerul Justiției al SUA a inclus în lista agenților străini postul de televiziune RT America și compania-parteneră Sputnik — Reston Translator.

În același timp, autoritățile americane i-au cerut companiei RIA Clobal LLC, care se ocupă de producerea materialeleor pentru Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, să se înregistreze în calitate de agent străin.

Despre necesitatea înregistrării în calitate de agent străin a fost prevenită și compania americană „Multicultural Radio Broadcasting", care transmite emisiunile radio Sputnik pe frecvențele AM.

Mai mulți politicieni au acuzat Sputnik și RT de implicarea în alegerile din SUA și Franța, însă nu au prezentat nici o dovadă. Reprezentanții oficiali ruși au numit aceste declarații drept vorbe goale.

Fluxul de știri
0