Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarația de ultimă oră a lui Marian Lupu: Din ce cauză pleacă din politică

© SputnikMarian Lupu
Marian Lupu  - Sputnik Moldova
Abonare
Marian Lupu a dezvăluit astăzi motivul din care a decis să se retragă din politică și să nu mai candideze la alegerile parlamentare din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe va înainta Parlamentului candidatura deputatului democrat Marian Lupu pentru a fi numit în funcția de președinte al Curții de Conturi.

Astăzi, membrii comisiei au desfășurat cea de a doua parte a concursului de selectare a candidatului pentru funcția de președinte al Curții de Conturi, care a constat în interviu. După desfășurarea interviului, comisia va prezenta președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatul selectat, care urmează a fi aprobat de plenul Parlamentului.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Marian Lupu este candidatul pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

La ieșirea din sala de ședințe a comisiei, Marian Lupu a vorbit despre interviu, dar și despre motivul care l-a determinat să plece din politică.

”Am avut o discuție amplă și interesantă cu colegii din comisie. Interviul a trecut bine”, a declarat Marian Lupu.

Democratul nu consideră că trecerea dintr-o funcție politică în una de stat este o cedare.

”Am 14 ani în structurile guvernamentale și alți 14 în Parlament. Psihologii spun că o dată la 7-8 ani omul trebuie să-și schimbe genul de activitate. 14 ani în Parlament este o perioadă arhi-suficientă”, a declarat deputatul.

Marian Lupu consideră că în politică, la fel ca și în viața profesională și personală, trebuie să existe mișcare.

”Nu sunt adeptul că cel care vine în politică trebuie să plece odată cu moartea fizică. Trebuie să existe o dinamică și în politică, și în viața profesională, și în viața personală”, a spus Lupu.

Democratul a declarat că a luat decizia de a nu mai candida la alegerile parlamentare încă acum jumătate de an.

”Decizia a fost luată la sfârșitul verii, după o analiză mai amplă”, a menționat Lupu.

Местные выборы - Sputnik Moldova
Exclusiv: Cum vor candida greii din PD la alegerile parlamentare din 2019

Democratul nu a putut spune acum cu fermitate dacă se retrage definitiv din politică sau decizia este una temporară.

”Poate fi o pauză sau o plecare pentru totdeauna. Viața o va demonstra. Nu-mi fac planuri în acest sens”, a declarat Marian Lupu.

Politicianul susține că în poziția de președinte al Curții de Conturi va avea multă independență și ”libertate în gândire și acțiune”.

”Este o poziție care vine cu maximă independență. Nu ai șefi administrativi. Este o zonă foarte importantă de viață publică și profesională. Vreau să am o continuitate în libertatea de gândire și acțiune”, a declarat Marian Lupu.  

Democratul a mai anunțat că primele luni în noua sa funcția vor fi o perioadă de analiză, după care va veni cu concluzii dacă este nevoie sau nu de schimbări la Curtea de Conturi.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0