Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marian Lupu este candidatul pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

© Sputnik / OsmatescoMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat Marian Lupu este candidatul admis la concursul de selectare a președintelui Curții de Conturi.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a admis astăzi, 5 februarie, candidatura deputatului democrat Marian Lupu la concursul de selectare a președintelui Curții de Conturi.

Președintele comisiei, Ștefan Creangă, a declarat că la acest concurs a fost depus doar un singur dosar.

Membrii comisiei au stabilit pentru ziua de miercuri, 6 februarie, ora 11.00, interviul cu candidatul admis.

Парламент  - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Parlamentul numește un nou președinte la Curtea de Conturi – cine e candidatul

Funcția a rămas vacantă după ce fostul președinte, Veaceslav Untilă, a fost ales de aceiași comisie, în baza unui concurs, în funcția director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Acesta urmează să fie desemnat în noua funcție de Parlament, la ședința în plen de săptămâna aceasta. 

Potrivit Legii cu privire la Curtea de Conturi, preşedintele Curții de Conturi este numit de Parlament pe un termen de cinci ani, la propunerea preşedintelui Parlamentului, în bază de concurs public, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Curtea de Conturi este constituită din 7 membri, inclusiv președintele și vicepreședintele Curții de Conturi.

Preşedintele Curții de Conturi exercită conducerea Curţii în conformitate cu legislaţia şi organizează activitatea acesteia; numeşte şi eliberează din funcţie, în condiţiile legii, personalul Curţii de Conturi; reprezintă Curtea de Conturi în relaţiile acesteia cu alte instituţii din ţară şi de peste hotare; participă, după caz, la şedinţele Parlamentului şi ale Guvernului; organizează şi implementează sistemul de management financiar şi de control intern şi poartă răspundere managerială pentru administrarea alocaţiilor bugetare şi a patrimoniului public aflat în gestiunea Curții de Conturi.

Urmariți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0