Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sezonul trei al concursului „Tu ești super!” debutează cu un concert de gală la Kremlin

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaFinala concursului „Tu ești super!”, fotografie de arhivă
Finala concursului „Tu ești super!”, fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
În acest sezon, Moldova va fi reprezentată de Anastasia Lisovaia, o fetiță de nouă ani, foarte talentată, din Râbnița.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. NTV și Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik anunță lansarea sezonului trei al concursului vocal internațional „Tu ești super!” pentru copiii rămași fără grija părintească. În ajunul premierei televizate din 5 martie, pe scena Palatului Kremlinului va avea loc un mare concert de binefacere cu evoluarea copiilor participanți la edițiile anterioare și a celei din acest an ale concursului.

Участник Международного вокального конкурса Ты супер! Максим Гнатюк - Sputnik Moldova
Moldoveanul Maxim Gnatiuc a lăsat fără cuvinte juriul concursului ”Tu ești super”

Pe scena mare a Kremlinului vor evolua, alături de participanții concursului „Tu ești super!”, Igor Krutoi, Elka, Stas Pieha, Diana Arbenina, Vladimir Presniakov, Zara, Evgheni Margulis, Alsu și alții. Banii acumulați din vânzarea biletelor vor fi donați fundației de caritate „Tu ești super!”, creată în baza proiectului și care are ca scop susținerea copiilor talentați rămași fără întreținerea părinților.

O particularitate importantă a sezonului trei este aceea că în cadrul actualului concurs nu vor evolua doar cei 21 de concurenți din cinci țări, ci și 36 de copii care au participat la edițiile precedente.

Moderatorul noului sezon este același Vadim Takmeniov. Componența juriului deocamdată nu a fost făcută publică.

Producătorul general NTV, Timur Vainștein, a menționat: „Noi ținem în vizor viețile lor și îi ajutăm să participe la alte concursuri, precum „Detskaia Novaia Volna” („Детская Новая волна") și  „Eurovision Copii” („Детское Евровидение"). Lor li se vor alătura alți participanți, la fel de talentați. Cu toții vor crea un sezon unic al show-ului „Tu ești super” care a depășit demult cadrul unui proiect televizat, devenind o platformă unde își pot demonstra talentul acei copii care până acum nu au avut o asemenea șansă”.

În cei doi ani de existență, proiectul „Tu ești super!” a ajutat 174 de copii talentați să-și descopere talentul muzical și să facă primii pași spre o carieră muzicală profesionistă. Unii participanți și-au îndeplinit visul de a-și găsi o familie. La primele ediții ale proiectului au participat copii din Rusia, țările CSI și cele Baltice: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Letonia, Moldova, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, Estonia și Osetia de Sud. Și-au încercat talentul și vocaliști din Germania și Siria.

Финал Ты супер! - Sputnik Moldova
Societate
A început castingul pentru sezonul trei al concursului vocal „Tu ești super!”

Reprezentanții Moldovei au participat la toate edițiile proiectului. În primul sezon cele care au cucerit publicul au fost Cristina Covalenco (16 ani) de la școala-internat din Ceadâr Lunga și Ana Erhan (8 ani) de la gimnaziul-internat din satul Cărpineni, raionul Hâncești. În calitate de cea mai tânără participantă din Moldova, Ana Erhan a participat și la concertul final de gală, ca invitat special, evoluând în scenă alături de fostul membru al formației „O-Zone” Arsenium (Arsenie Todiraș) cu melodia „Dragostea din tei”. În anul 2017 la concursul „Tu ești super!” Dans” Moldova a fost reprezentată de Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din Bender. În anul 2018, la cea de a doua ediție a proiectului „Tu ești super!” (vocal) a participat Maxim Gnatiuc (18 ani) din Bălți, care s-a calificat în semifinala concursului.

În anul 2019, în noul sezon al proiectului „Tu ești super!”, cea care va reprezenta Moldova este talentata Anastasia Lisovaia (9 ani) din Râbnița. Detalii despre această concurentă din Moldova vor fi prezentate la conferința de presă care va avea loc pe data de 31 ianuarie la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0