Războiul comercial dintre SUA și China: UE își limitează importurile de oțel

© AP Photo / Mark DuncanUE limitează importurile de oțel
UE limitează importurile de oțel - Sputnik Moldova
Abonare
Resimțind impactul războiului comercial dintre Statele Unite și China, Uniunea Europeană decide să-și limiteze importurile de oțel, inclusiv brazilian. Sputnik a discutat posibilele consecințe ale unei astfel de măsuri protecționiste cu José Augusto de Castro, președintele Asociației Comerțului Exterior din Brazilia (AEB).

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. În scopul protejării industriei europene a oțelului, restricțiile UE privind importurile de oțel vor intra în vigoare în februarie și vor afecta 28 de categorii de produse din oțel, dintre care 7 sunt exportate în Europa de către Brazilia, a declarat pentru Sputnik președintele Asociației de Comerț Extern din Brazilia (AEB), José Augusto de Castro.

The World Trade Organization's headquarters in Geneva - Sputnik Moldova
Seful OMC avertizează: urmează un război comercial global

"Orice limitare duce la o recesiune", a continuat interlocutorul agenției.

El a adăugat că această măsură ar putea duce la limitări pentru alte categorii de produse.

"Activitatea economică în UE încetinește treptat și probabil nu este exclus faptul că această măsură preventivă [limitarea importurilor de oțel, nota red.] va face ca recesiunea în Uniunea Europeană să aibă consecințe mult mai grave", a spus expertul.

Potrivit acesteia, încetinirea creșterii economice în Europa afectează în mod inevitabil alte țări, tocmai din cauza acestei măsuri protecționiste a industriei europene a oțelului.

Drapeaux de la Chine et des USA - Sputnik Moldova
Miliarde în joc: De ce SUA acutizează războiul comercial cu China

"Dacă exportă mai puțin, țările terțe vor importa mai puțin. Prin urmare, poate indirect, dar UE contribuie la o recesiune globală. Acesta este începutul încetinirii economiei mondiale", a explicat brazilianul, citat de Sputnik France.

Și pentru a preveni puternica influență, blocul economic european ar putea lansa o tendință spre introducerea de noi limite economice de către alte țări.

De la 19 iulie, Comisia Europeană a pus în aplicare măsuri provizorii de salvgardare împotriva importurilor de oțel, ca urmare a impunerii de către Statele Unite a tarifelor la oțel şi aluminiu european, respectiv de 25% și 10%, la intrarea pe piața americană. Noile măsuri au întotdeauna același scop, de a proteja interesele producătorilor de oțel din UE.

Fluxul de știri
0