Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreme rea în Moldova: Ce se întâmplă la punctele de trecere a frontierei de stat

© Sputnik / Евгений Резник / Accesați arhiva multimediaGhețus
Ghețus - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile meteo nefavorabilă au afectat traficul rutier pe întreg teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. La ora actuală, toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat programul de lucru și nici fluxul de persoane și mijloace de transport.

Intervenția salvatorilor pe drumurile din țară  - Sputnik Moldova
Societate
Autoritățile sunt în alertă: Ce le-a cerut Pavel Filip serviciile abilitate

Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat corespunzător condițiilor meteo.

Au fost instituite avertizări și este posibil ca unele porțiuni de drum să fie închise. Oamenii trebuie să țină cont și de atenționările altor instituții de resort.

Poliția de frontieră va monitoriza situația la frontiera de stat, iar în cazul apariției unor situații imprevizibile, va veni cu informațiile de rigoare.

Amintim că prin punctul de trecere „Unguri-Bronnița” se permite traversarea mijloacelor de transport a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 kilometri de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk.

Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană. 

Polei - Sputnik Moldova
Accidente
Circulație de coșmar: Șapte accidente grave în ultimele ore

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă: verificarea prealabilă a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor; în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze „LINIA VERDE”: 022 259 717; manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0