Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile sunt în alertă: Ce le-a cerut Pavel Filip serviciile abilitate

© Photo : IGSUIntervenția salvatorilor pe drumurile din țară
Intervenția salvatorilor pe drumurile din țară  - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Pavel Filip a avut în dimineața zilei de astăzi o ședință cu toate serviciile implicate în înlăturarea consecințelor vremii nefavorabile.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Premierul Pavel Filip le-a solicitat serviciilor abilitate să lucreze non-stop pentru a asigura circulația pe drumurile naționale și internaționale, precum și a acorda ajutorul necesar oamenilor.
Serviciile responsabile au raportat că situația pe țară este complicată din cauza poleiului, ghețușului și chiciurii, în special în sate, unde stratul de gheață este consistent. Cu toate acestea, situația nu scapă de sub control. Localități deconectate de la curentul electric nu sunt. Toate instituțiile medicale activează în regim normal.

Polei - Sputnik Moldova
Accidente
Circulație de coșmar: Șapte accidente grave în ultimele ore

Drumurile naționale și internaționale sunt monitorizate de angajații Inspectoratului Național de Poliție și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

S-a lucrat pe tot parcursul zilei de ieri până noaptea târziu, iar la 4 dimineața lucrările au reînceput. În lucrări sunt antrenate 460 de unități de tehnică specială și peste 1060 de persoane. Au fost presărate peste 4352 de tone de material antiderapant.

Mai complicată este situația în zona de sud și sud-est a țării, în raioanele: Hâncești, Cimișlia, Cahul, Cantemir, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă. Temporar este sistată circulația pentru mașinile de mare tonaj pe traseele Cahul-Giurgiulești, Anenii Noi-Ștefan Vodă-Căușeni și Comrat-Cantemir.

În lupta cu poleiul și ghețușul și la deblocarea unităților de transport participă drumarii, polițiștii, salvatorii și angajații Armatei Naționale.

Grădiniță creșă - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Școlile și grădinițele din țară vor fi închise

Pe parcursul nopții, pasagerii rutei Tiraspol-Etulia nu s-au putut deplasa din cauza poleiului, fiind cazați la Azilul de bătrâni din localitatea Taraclia, Căușeni.

Pe tronsonul Căușeni-Săiți au fost deblocate șase unități de transport, în care se aflau opt persoane care au fost cazate pentru noapte la Direcția Situații Excepționale din Căușeni. În total, salvatorii au deblocat și tractat 75 de unități de transport din toată țara.

Prim-ministrul le-a solicitat tuturor serviciilor abilitate să lucreze non-stop pe parcursul zilei pentru a acorda ajutorul necesar oamenilor și a asigura circulația pe drumurile naționale și internaționale, dar și accesul către instituțiile de menire socială.

Totodată, cetățenii sunt rugați să nu se pornească la drum lung cu unitățile de transport personale, dacă nu existe urgențe.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela  la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

Fluxul de știri
0