Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Circulație de coșmar: Șapte accidente grave în ultimele ore

© Sputnik / Rodion ProcaPolei
Polei - Sputnik Moldova
Abonare
Ploaia și lapovița de astă noapte le-a dat bătăi de cap conducătorilor, care și-au găsit mașinile acoperite cu o carapace de gheață. Pe drumuri se circulă cu mare dificultate.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Începând cu seara zilei de ieri și până în această dimineață, în cea mai mare parte a țării au căzut precipitații sub formă de ploaie și lapoviță. Iar din cauza temperaturilor scăzute, drumurile s-au acoperit cu o crustă consistentă de gheață.

Din cauza condițiilor meteo extrem de dificile, noaptea a fost sistată circulația transportului de mare tonaj pe drumurile Cantemir–Comrat, Cahul-Giurgiulești, R30 Căușeni-Palanca/Tudora, carosabilul fiind prelucrat cu material antiderapant.

Grădiniță creșă - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Școlile și grădinițele din țară vor fi închise

Totodată, conform ordinului Ministerului Educației, școlile și grădinițele din țară au fost închise astăzi.

Inspectoratul Național de Patrulare informează că, în ultimele 24, de ore au avut loc șapte accidente rutiere grave, soldate cu 7 persoane traumatizate, dintre care 6 accidente au fost cu tamponare de pietoni. Totodată, 534 de angajați INP au intervenit în intervalul respectiv, ajutând la deszăpezirea a 13 automobile.

În momentul de față se atestă următoarea situație pe drumurile din țară:

Zona Centru
Se atestă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, drumuri blocate nu sunt. Pe marginea carosabilului la intrare în Anenii Noi sunt parcate 40 de camioane, dar acestea nu creează impedimente circulației. Iar pe serpentinele dintre satele Fundul Galbenei - Buțeni este blocat un camion.

Zona Nord
Drumurile naţionale şi locale sunt accesibile, localităţi blocate nu sunt, pe alocuri ninge, transportul circulă fără dificultăți. Servicii specializate au intervenit în prelucrarea traseelor cu material antiderapant.

Zona Sud
Cad precipitații sub formă de polei şi zăpadă, drumuri blocate din cauza zăpezii nu sunt.

Pe drumul Căușeni - Săiți din cauza ghețușului sunt stopate toate mijloacele de transport până la prelucrarea carosabilului cu material antiderapant, iar în Căușeni și Ștefan Vodă, se circula cu dificultate, drumurile sunt prelucrate cu material antiderapant.

La o stație de alimentare cu combustibil din Căușeni sunt staționate 22 camioane de mare tonaj, la Ștefan Vodă altele 26.

De asemenea, cu dificultate se circulă în opt localități din Ștefan Vodă: Copciac, Semionovca, Alava, Volintiri, Brezoaia, Ștefănești, Carahasani și Căplani.

În raionul Căușeni este vorba de nouă localități: Săiți, Hagimus, Grădinița, Plop-Ştiube, Taraclia, Sălcuța, Fârlădeni, Cârnățeni Noi, Coșcalia

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează participanții la trafic că din cauza ghețușului și precipitațiilor sub formă de ploaie sau ninsoare, iar pe unele porțiuni de drum persistă chiar și ceață, circulația este dificilă și periculoasă, astfel că este recomandată evitarea pe cât posibil a deplasărilor, mai ales plecările la drum lung.

Fluxul de știri
0