Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Candidatura care va fi propusă Parlamentului pentru șefia ANSC

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a selectat astăzi candidatul la funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a selectat astăzi candidatul la funcția de Consilier pentru soluționarea Contestațiilor – Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și va propune candidatura spre aprobare Parlamentului.

Anatolie Zagorodnâi - Sputnik Moldova
Politică
Își mai dorește sau nu Anatolie Zagorodnâi încă un mandat de deputat

Astfel, comisia a decis, în urma unui concurs deschis, să propună Parlamentului candidatura lui Anatolie Zagorodnîi în calitate candidat la funcția de Consilier pentru soluționarea Contestațiilor – Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

La concursul pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor au fost admiși trei candidați. La proba de interviu au fost admiși: Roman Vitiuc, Irina Gutnic și Anatolie Zagorodnîi.

Astăzi la interviu s-au prezentat doar doi candidați Roman Vitiuc și Anatolie Zagorodnîi. În cadrul concursului, membrii comisiei au evaluat performanțele manageriale și profesionale ale celor doi candidați.

Potrivit Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget și finanțe evaluează rezultatele interviului și întocmește lista candidaților selectați în ordinea descrescătoare a punctajului acumulat. Comisia prezintă Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidații selectați, care urmează a fi aprobați de plenul Parlamentului.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru selectarea candidaților la funcția de Director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Funcția de Director general a devenit vacantă după ce Viorel Moșneaga și-a prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani.

Ce competențe are Agenția Naţională pentru Soluționarea Contestațiilor

Agenția Naţională pentru Soluționarea Contestațiilor a fost instituită în conformitate cu Legea privind achizițiile publice, fiind o autoritate publică autonomă şi independentă faţă de alte autorităţi publice, faţă de persoane fizice şi juridice, care examinează contestaţiile formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică.

Заседание Парламента 27.09.2018  - Sputnik Moldova
Politică
În Parlament se va dezlega astăzi un mister

Agenția dispune de independenţă organizaţională, funcţională, operaţională şi financiară și nu se subordonează niciunei alte autorități sau instituții publice, având obligația de a apăra drepturile și interesele legitime ale tuturor părților implicate în contestaţiile trimise spre soluționare fără nicio privilegiere sau discriminare.

Agenția Naţională pentru Soluționarea Contestațiilor este apolitică, nu sprijină și nu acordă asistență niciunui partid politic și își exercită competențele cu respectarea principiilor independenței și stabilității în funcție a consilierilor de soluționare a contestațiilor, a principiilor transparenței și imparțialității în luarea deciziilor.

Agenția are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestaţiilor, inclusiv directorul general și directorul general adjunct, care au statut de persoane cu funcții de demnitate publică care examinează contestațiile prin intermediul completelor de soluționare a contestațiilor formate din 3 membri.

Consilierii sunt numiți de către Parlament cu votul majorității deputaților prezenți, la propunerea Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, selectarea acestora fiind pe baza aptitudinilor profesionale, în rezultatul concursului deschis, imparțial și transparent, organizat de Comisia economie, buget și finanțe.

Cine este Anatolie Zagorodnîi

Anatolie Zagorodnîi este un politician și jurist moldovean, deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005.

Zagorodnîi a fost ajutor de procuror în orașul Florești, șef al Direcției juridice din cadrul prefecturii județului Lăpușna, specialist principal al președintelui raionului Hâncești, șef al oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat.

Din 6 martie 2005 este deputat în Parlament, secretar al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, președinte al acestei Comisii.

Fluxul de știri
0