Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuințe de serviciu pentru 335 de militari – Pavel Filip a înmânat astăzi cheile

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul a menționat că protecţia militarilor şi familiilor acestora rămâne o prioritate pentru Executiv.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Sute de familii ale militarilor vor întâmpina sărbătorile de iarnă în noile lor locuințe de serviciu – cheile de la apartamente au fost înmânate astăzi de către premierul Pavel Filip.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип  - Sputnik Moldova
Politică
Declaraţii surprinzătoare: Ce-i reproşează Pavel Filip Uniunii Europene

Șeful Executivului a menționat că a vizitat șantierul de construcție a casei în luna noiembrie, fiind asigurat atunci că locuințele vor fi gata până la finele anului curent.

„Să vă bucurați de apartamentele noi chiar în ajun de sărbătoare. Acasă, în primul rând, înseamnă familia noastră, dar acasă înseamnă și locuința unde se adună această familie”, a spus Pavel Filip.

La moment, peste 100 de familii ale militarilor beneficiază de indemnizaţii lunare pentru închirierea spaţiului locativ, mai multe familii de militari au beneficiat de proiectul „Prima casă”, iar alte 111 de familii locuiesc deja în apartamentele de serviciu.

Totodată, în următorii ani se planifică construcția altor 600 de locuințe pentru militari.

Павел Филип Pavel Filip Moldova Business Week 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Filip speră că dialogului cu Rusia va fi restabilit

„De la bun început am spus că vom veni cu abordări pragmatice și lucruri concrete. Avem programul Profesionalizarea Armatei Naționale 2018-2021 și urmează să construim o armată profesionistă în Republica Moldova. Însă nu putem vorbi despre o armată puternică atunci când ofițerii, fiind în serviciu, au grija copiilor ca să–i învețe și să-i hrănească la timp și se gândesc ce fac cei de acasă. Ne dorim ca militarii să știe că acasă familia se află în loc liniștit și cald”, a conchis premierul.

Blocul cu apartamente pentru militari a fost ridicat în cadrul unui parteneriat public-privat cu Ministerul Apărării. Locuințele sunt oferite militarilor în varianta „la cheie”.

Acestea sunt dotate cu utilaj sanitar, sistem de încălzire autonomă și aragaz.

Fluxul de știri
0