Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Filip speră că dialogului cu Rusia va fi restabilit

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип Pavel Filip Moldova Business Week 2018
Павел Филип Pavel Filip Moldova Business Week 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului de la Chișinău a comentat relația țării noastre cu Moscova și și-a formulat poziția în privința dialogului cu Rusia.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, speră că țara noastră va reuși să instituie un dialog constructiv cu Federația Rusă.

”Înțelegerile care au existat au avut continuitate. Am început iarăși comunicarea – secretarul de stat al Ministerului de Externe a fost la Moscova. Sper că vom reuși totuși să avem un dialog constructiv cu Federația Rusă”, a declarat Filip în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Drapelele Republicii Moldova și Federației Ruse - Sputnik Moldova
Politică
Despre relațiile moldo-ruse: Declarația președintelui Dodon, făcută la Moscova

De menționat că secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, este primul funcționar din cadrul Guvernului care s-a deplasat la Moscova din momentul în care Cabinetul de Miniștri și Parlamentul le-au recomandat funcționarilor de stat să se abțină de la deplasările în Rusia. În noiembrie curent, Molcean a avut la Moscova o întrevedere cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigori Karasin.

Relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au înrăutățit în vara anului 2015, după ce Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de asociere cu UE, semnat de Guvern la Bruxelles. Potrivit documentului, Moldova trebuie să-și deschidă piața locală pentru mărfurile europene. În aceste condiții, Rusia a instituit interdicție la import pentru unele mărfuri, pentru a preveni reexportarea mărfurilor din UE pe piața din CSI și a Uniunii Vamale.

Fluxul de știri
0