Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA a ”descins” în UTA Găgăuzia: Iată care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii CNA au ”descins” miercuri în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia - află care este motivul.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Centrul Național Anticorupție a „descins” astăzi în auotonomia găgăuză. Ofiţerii CNA au ajuns miercuri la Comrat cu o nouă rundă de lecţii anticorupţie. De data aceasta, mai mulţi studenţi de la Universitatea din Comrat, dar şi funcţionari din cadrul administraţiei locale, au participat la instruirile anticorupţie, organizate de CNA  în vederea promovării Legii integrităţii.

Bogdan Zumbreanu  - Sputnik Moldova
Societate
Bogdan Zumbreanu, despre depozitul de cătușe de la CNA

Angajații CNA au mers şi alte Agenţii publici din cadrul IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală au avut parte de o lecţie despre asigurarea integrităţii profesionale în sectorul ocrotirii sănătăţii.

De asemenea, ofiţerii din cadrul Direcţiei Educaţie Anticorupţie au vizitat Centrul de Instruire al Serviciului Vamal, unde au organizat două instruiri pentru funcţionarii vamali angajaţi recent în serviciu. Participanţii la seminar au fost informaţi despre rigorile integrităţii profesionale, modalităţile de denunţare a manifestărilor de corupţie şi avertizarea de integritate.

”Mâine, CNA şi  Institutul Naţional al Justiţiei vor organiza instruiri cu genericul “Metode de prevenire a comportamentului corupţional al funcţionarului”. Tot pe 13 decembrie, este preconizată lansarea Platformei de cooperare cu sectorul privat. Evenimentul va avea loc la Palatul Republicii şi se va desfăşura în parteneriat cu Consiliul Concurenţei”, precizează instituția pentru un comunicat.

Săptămâna se va încheia cu două instruiri pentru agenţii publici care activează în cadrul Curţii de Conturi. Întrunirea va avea loc sâmbătă, pe 15 decembrie 2018.

Activităţile de prevenire ale CNA au  scopul de a educa societatea în spiritul intoleranţei faţă de fenomenul corupţiei.

Fluxul de știri
0