Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bogdan Zumbreanu, despre depozitul de cătușe de la CNA

© Sputnik / OsmatescoBogdan Zumbreanu
Bogdan Zumbreanu  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful de la CNA a anunțat la ușa cui vor bate, în mod special, în 2019, ofițerii CNA și dacă va fi sau nu nevoie de a suplimenta depozitul de cătușe al instituției.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, a vorbit, astăzi în cadrul unei conferințe, despre țintele ”care vor fi ochite” de ofițerii Centrului în anul 2019.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Noi capete de acuzare pentru judecătorii care au ascuns mita în lenjeria intimă

Astfel, cei care vor trebui să fie atenți la cine le bate la ușă în anul 2019, sunt reprezentanții organelor de control.

”În fiecare an, noi ne fixăm prioritățile pentru anul viitor. Ținta de bază vor fi organele de control”, a declarat Zumbreanu.

Potrivit șefului CNA, analiza situației la capitolul actele de corupție în cadrul organelor de control denotă necesitatea intervenției centrului pe componenta de combatere și de prevenire.

”Astfel încât să ajutăm conducătorii acestor instituții, dacă este necesar, să-și curețe rândurile, pentru ca actele de corupție să nu se întâmple și cetățeanul să fie sigur că atunci când va fi vizitat de organele de control nu va fi loc de abuzuri și estorcare de bani pentru ilegalitățile comise”, a precizat directorul CNA.  

În același timp, Zumbreanu spune că aceasta nu va înseamna că ofițerii CNA vor proteja persoanele supuse controlului.

”Dacă vor fi stabilite încălcări, ele vor fi fixate și organele statului urmează să acționeze în maniera în care le permite legislația”, a declarat Zumbreanu.

Directorul CNA susține că decizia de a verifica în mod special organele de control este bazată pe analiza mai multor factori.

O parte dintre învinuiții în dosarul judecătorilor au fost ”cazați” la Penitenciarul 13>>>

”Pentru noi este important ca cetățeanul să vadă că statul și-a unit eforturile ca lui să-i fie mai bine. Asta nu înseamnă că noi o să cumpărăm mai multe cătușe și o să mergem să arestăm reprezentanții organelor de control. Noi vom merge la ei și cu instruiri, și evaluări a cadrului instituțional”, a declarat șeful de la CNA.

Zumbreanu a mai spus că în 2019 nu vor rămâne în umbra atenției CNA nici sectoarele justiției, cel al educației și sănătatea.

Fluxul de știri
0