Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Un bărbat a făcut asta chiar din izolatorul Centrului Național Anticorupție

© Sputnik / Табылды Кадырбеков / Accesați arhiva multimediaIzolator - Imagine Simbol
Izolator - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție au transmis în judecată cauza penală intentată pe numele unui recidivist.

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au diferit justiției cauza penală în privința unui bărbat care este învinuit de trafic de influență.

Oamenii legii au stabilit că, la sfârșitul anului 2017, învinuitul, acționând prin înțelegere prealabilă cu un consilier din cadrul Consiliului orășenesc Anenii Noi, a solicitat 20 de mii de lei, iar ulterior și 2000 de euro de la un om de afaceri.

Primaria Municipiului Pitesti - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială: Un recidivist, pus la pământ de polițiști - Video

Banii au fost solicitați pentru prelungirea contractului de arendă funciară a terenului proprietate publică pe care antreprenorul desfășura activități comerciale.

În rezultatul „tranzacției”, subiectul a fost inclus în ordinea de zi a ședinței Consiliului orășenesc Anenii Noi, susținut și supus votului, iar contractul de arendă al terenului din proprietatea publică a fost prelungit pe un termen de cinci ani.

Bănuitul a fost reținut și plasat în Izolatorul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție.

În izolator, bărbatul a comis o nouă infracțiune – trafic de influență. Suspectul a pretins de la doi „colegi” de celulă, figuranți pe alte dosare de corupție – 5000 și, respectiv, 7000 de euro.

CNA - Sputnik Moldova
Societate
Încă un medic prins de CNA: Iată cine este și ce a făcut - Foto

În schimbul banilor, bărbatul susținea că va influența procurorii anticorupție și judecătorii de instrucție în vederea înlocuirii măsurii de arest în izolator cu o măsură mai blândă – arest la domiciliu sau eliberarea provizorie sub control judiciar.

Ca urmare a denunțului „colegilor” de izolator, învinuitul a fost reținut din nou.

Acesta și-a recunoscut vinovăţia, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă privațiune de libertate de până la 7 ani sau o amendă de până la 300 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 și până la 10 ani.

Fluxul de știri
0