Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un medic prins de CNA: Iată cine este și ce a făcut - Foto

© Sputnik / Rodion ProcaCNA
CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Centrul Național Anticorupție a efectuat percheziţii la Centrul de Sănătate din raionul Cantemir.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Aproximativ 200 de mii de lei au fost găsiţi de ofiţerii CNA şi procurori în biroul, la domiciliul şi în automobilul unui medic al Centrului de Sănătate din Cantemir.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială a CNA: Noi rețineri în sistemul educațional

Acţiunile oamenilor legii au avut loc în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, săvârşit de medicul ecografist.

Medicul este bănuit că ar fi pretins de la pacienţi sume de bani fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.

Potrivit procurorilor, angajatul instituției ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, cărora le-ar fi acordat servicii în mod prioritar, fără programare.

Pentru serviciile sale, medicul ar fi pretins sistematic sume de bani, fără a le include în casieria Centrului de Sănătate.

În biroul de serviciu al ecografistului au fost găsite peste 12000 de lei, în automobil – 14.000 de lei, iar la domiciliu – aproximativ 50.000 de lei, 6.500 de euro şi 400 de dolari.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Un șef de la Primăria Chișinău a fost reținut de ofițerii CNA

În prezent, angajatul Centrului de Sănătate este reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o amendă de la 67.500 de lei și până la 117.500 de lei sau închisoare de la doi la șase ani.

În ambele cazuri, persoana va fi privată de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Centrul Național Anticorupție aminteşte că, în nouă luni ale anului 2018, 40 de angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii au fost cercetaţi pentru comiterea diferitor acte de corupţie.

Fluxul de știri
0