Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce cadouri trebuie să le dăm copiilor de sărbători: Iată ce spun specialiștii

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaCadouri
Cadouri  - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii le recomandă părinților să le cumpere copiilor cadouri cât mai simple pentru a nu le afecta dezvoltarea.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Sărbătorile de iarnă sunt așteptate cel mai mult de copii. Aceștia pregătesc cu mult timp înainte scrisoarea pentru Moș Crăciun, ca să fie siguri că nu-i va trece cu vederea în seara dintre ani.

Larisa Jitari - Sputnik Moldova
Cum să-ți decorezi locuința pentru sărbătorile de iarnă cu un buget redus

Așa că în luna decembrie începe numărătoare inversă în cursa pentru alegere cadourilor potrivite pentru copii ascultători. Părinții care se gândesc să le cumpere odraslelor lor jocuri video, tablete sau alte dispozitive electronice, ar trebui să ştie că Academia americană de pediatrie nu le recomandă.

Un studiu făcut de experţii acesteia arată că jucăriile, cu cât sunt mai simple, cu atât sunt mai potrivite pentru cei mici, pentru că încurajează interacţiunea între părinţi şi copii.

Crăciunul este cel mai aglomerat sezon pentru industria jucăriilor. Dar acum părinţii sunt sfătuiţi de Academia americană de pediatrie să renunţe la jocurile electronice scumpe, la tablete şi alte dispozitive similare.

Bradul de Crăciun  - Sputnik Moldova
Societate
Așa brad nu a mai avut Chișinăul: Iată cum arată – Foto

Pediatrii recomandă, mai ales pentru copiii sub cinci ani, jucăriile de modă veche precum cărţile de colorat, puzzle-urile, cuburile sau chiar cutii goale. Asta deoarece dispozitivele electronice nu încurajează interacţiunea părinte-copil care este vitală pentru o dezvoltare sănătoasă, scrie digi24.

Experţii americani spun că jucăriile simple încurajează imaginaţia şi interacţiunea cu părinţii. Studiul realizat de Academia americană de pediatrie arată că folosirea excesivă a dispozitivelor electronice de către copii poate afecta dezvoltarea vorbirii şi a limbajului, poate duce la obezitate şi nu în ultimul rând, înlocuieşte timpul de joacă cu părinţii.

Fluxul de știri
0