Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Așa brad nu a mai avut Chișinăul: Iată cum arată – Foto

© SputnikBradul de Crăciun
Bradul de Crăciun  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au instalat bradul de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Pentru prima dată în Piața Marii Adunări Naționale a fost instalat un brad artificial. Muncitorii de la Spații Verzi au montat crengile pomului de Crăciun și l-au împodobit cu aproape 2000 de globuri.

Pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi inaugurat astăzi. 

”Pomul de Crăciun din acest an are 20 de metri. Angajații de la Spații Verzi au instalat ramurile pe carcasă și au pus jucăriile. Aceștia au folosit globurile de anul trecut. A mai rămas să fie instalate luminițele de angajații LumTeh”, a declarat pentru Sputnik Moldova șeful Asociației Spații Verzi, Serghei Carp.

Рождественская ярмарка  - Sputnik Moldova
Societate
Târgul de Crăciun din acest an vine cu mai multe surprize

În acest an locuitorii țării au fost cei care au ales ce fel de brad își doresc să fie instalat în PMAN. Pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Capitalei a fost lansat un sondaj în care locuitorii țării au fost întrebați „Ce fel de brad ar trebui să fie instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de sărbătorile de iarnă – brad natural sau brad artificial”. Majoritatea oamenilor au votat pentru brad artificial.

”Mi se pare că este cel mai frumos brad pe care l-am avut de sărbători în Piața Marii Adunări Naționale. Acum nu va mai fi nevoie ca autoritățile să taie în fiecare an câte un brad. Este o idee bună să instaleze un brad arficial”, a declarat o locuitoare a Capitalei.  

Pomul de Crăciun este o donație din partea unei companii de la Chișinău. În acest an au fost cumpăraţi 1,5 kilometri de ghirlande pentru brad în valoare de 160 de mii de lei. De asemenea, autorităţile au mai achiziţionat 4 kilometri de luminițe pentru a decora străzile. Acestea au costat 170 de mii de lei.

Anul trecut, mult lăudatul și mult așteptatul Pom de Crăciun din centrul Capitalei s-a dovedit a fi o urâțenie, chiar dacă a fost adus de departe, de prin Carpații din Ucraina.

Și asta după ce s-a anunțat că bradul care va fi adus va fi cel mai mare și mai frumos Pom de Crăciun instalat vreodată în Chișinău. Pomul a fost transportat tocmai din Ivano-Frankivsk. Pe drum, copacul a fost deteriorat rău, așa că arăta jalnic.

Primarul general interimar al Capitalei de atunci, Silvia Radu, a dispus ca bradul să fie scos din Piața Marii Adunări Naționale, la puțin timp după ce a fost instalat. Ulterior, Silvia Radu a cumpărat alt brad din proprii bani care a fost instalat în PMAN.

Fluxul de știri
0