Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să-ți decorezi locuința pentru sărbătorile de iarnă cu un buget redus

© Sputnik / OsmatescoLarisa Jitari
Larisa Jitari - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada sărbătorilor de iarnă toată lumea vrea să fie fericită, bucuroasă, relaxată, să petreacă frumos cu cei dragi. De la cadouri, la colinde, la mâncare tradițională și, nu în ultimul rând, la amenajarea propriu zisă a casei, totul trebuie armonizat. Atmosfera este esențială pentru o sărbătoare reușită.
Cum să-ți decorezi locuința pentru sărbătorile de iarnă cu un buget redus

Invitată în studioul Radio Sputnik Moldova, specialistul în decorațiuni interioare Larisa Jitari a venit cu mai multe idei de decorare a locuinței cu bun gust și cu un buget mai redus.

Unul dintre cele mai importante elemente de decor sunt coronițele pentru uși. Puteți să le agățați pe ușă sau în interior. Acestea pot fi confecționate foarte ușor din materiale pe care le aveți acasă fără a cumpăra ceva.

"Folosiți o carcasă de lemn împletită manual, luați câteva crenguțe de brad pe care le puteți lipi haotic pe această coroniță, colectați ghinde de stejar și conuri, lipiți floricele de bumbac și câteva jucării care vor da culoare acestei coronițe. Totodată puteți decupa din lemn – steluțe sau inimioare. Aranjați frumos toate elementele și veți primi o coroniță care va încânta privirile voastre și ale celor care vă pășesc pragul casei", a relatat invitata.

Larisa Jitari spune că bradul poate fi decorat cu ghinde și conuri care pot fi pictate și agățate cu o danteluță de brad. Pe lângă aceasta, bradul mai poate fi decorat cu diferite poze cu familia noastră. Pozele cu cele mai dulci amintiri se vor potrivi de minune atunci când toată familia se va așeza la masa de sărbătoare.  

Nu trebuie să uităm de lumânări. Cu cât mai multe și în cat mai multe forme, cu atât mai bine. Asortate cu candelabre sau suporturi, lumânările sunt un accesoriu inedit, care dau și o aromă plăcută, în cazul celor parfumate. Pot fi folosite pentru masă, dormitor, living, baie sau oriunde vrem să aducem o lumină nouă la un preț mic.

Confecții din hârtie, dulciuri pentru pom, turta dulce, ciorapi sunt alte accesorii care aduc spiritul sărbătorilor în interiorul căminului. Amplasate într-un mod clasic, dar și ingenios, designului casei prinde viață. Globuri sau chiar bucățele de hârtie și vată aranjate în pahare, borcane sau sticle dau personalitate spațiului.

Totodată, Larisa Jitari a recomandat să optăm pentru luminițele de nuanță caldă, de culoare gălbuie, deoarece acestea nu obosesc ochii.

"Luminițele de culori albastre-reci, poate sunt mai atractive, dar, din practica mea, lumea obosește de ele. Totuși de sărbători căutăm căldură, de aceea recomand luminițe de orice formă, dimensiune, doar ca să fie în nuanțe de galben", a punctat invitata.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0