Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A mai rămas puțin timp: Ce trebuie să faceți pentru a scăpa de amenzi și penalități

© Sputnik / Miroslav RotariБанкноты номиналом 200 лей
Банкноты номиналом 200 лей  - Sputnik Moldova
Abonare
Important pentru contribuabili – ce trebuie să facă aceștia pentru a putea beneficia de anularea penalităților și amenzilor.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat le-a amintit repetat contribuabililor că amenzile și majorările de întârziere pe care urmau să le achite vor fi anulate, cu condiția achitării până la 20 decembrie 2018 a plăților de bază la impozite, taxe și alte plăți aferente bugetului de stat.

Полиция  - Sputnik Moldova
Important pentru șoferii din Moldova! Un nou termen de plată a amenzilor contravenționale

Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova pe 17 august 2018. Procedura de stimulare fiscală constă în anularea sumelor amenzilor și majorărilor de întârziere (penalităților) la plățile administrate de Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal și Casa Națională de Asigurări Sociale.

Astfel, conform prevederilor statuate de Lege (art.15 alin.(1) lit.a), se anulează sumele reflectate în sistemul de evidență al Serviciului Fiscal de Stat, amenzile aferente bugetului de stat sau fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și majorările de întârziere (penalitățile) calculate pentru neplata în termen a impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii aferente bugetului de stat, inclusiv la defalcările de la impozitele și taxele de stat aferente bugetelor locale, potrivit cotelor procentuale stabilite conform legislației în vigoare, sau aferente fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, neachitate la data punerii în aplicare a prezentei Legi, inclusiv amânate, eșalonate sau aflate la evidență specială conform legislației în vigoare.

Ce trebuie să facă contribuabilii pentru a beneficia de anularea amenzilor

Condiția este însă ca subiecții stimulării fiscale să achite, până în data de 20 decembrie 2018 inclusiv, plățile de bază la impozite, taxe și alte plăți aferente bugetului de stat, inclusiv la defalcările de la impozitele și taxele de stat aferente bugetelor locale, potrivit cotelor procentuale stabilite conform legislației în vigoare, sau aferente fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală administrate de Serviciul Fiscal de Stat.

Ședința Parlamentului 03.05.2018  - Sputnik Moldova
Decis: Parlamentul a amendat legislația fiscală - sunt vizați exportatorii

Astfel, pentru a beneficia de anularea penalităților și amenzilor

reflectate în sistemul informațional al SFS și care nu au fost achitate la data intrării în vigoare a Legii, este recomandat ca contribuabilii să dețină informația corectă și deplină despre restanța la plățile de bază care vor fi la 20 decembrie 2018, în vederea achitării până la această dată,a tuturor sumelor plăților de bază.

Totodată, documentul mai prevede că, de la data intrării în vigoare a Legii și până la data de 20 decembrie 2018 inclusiv, se suspendă acțiunile întreprinse de executorii judecătorești pentru executarea silită a obligațiilor fiscale sub formă de majorări de întârziere și/sau amenzi calculate până la data intrării în vigoare a Legi.

Fluxul de știri
0