Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru șoferii din Moldova! Un nou termen de plată a amenzilor contravenționale

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Din 9 decembrie 2018, în Republica Moldova intră în vigoare mai multe modificări și completări la Codul Contravențional. Multe dintre aceste completări se referă la contravențiile în traficul rutier pentru care se instituie noi amenzi și sancțiuni.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. În urma modificărilor Codului Contravențional din Republica Moldova, cei care au încălcat legea vor putea achita jumătate din amenda stabilită în timp de trei zile lucrătoare, nu în 72 de ore așa cum era până acum. Într-un interviu acordat studioului de radio Sputnik Moldova, avocatul Cristina Oglinda a explicat noua procedură de plată.

”Amenzile cu reducere vor putea fi plătite în trei zile lucrătoare. Prin urmare, termenul de 72 de ore va dispărea, iar contravenienții vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a achita în jumătate suma stabilită drept amendă. Anterior, apărea foarte des problema când încălcarea era comisă în zile de odihnă, iar persoanele nu reușeau în timp util să achite amenda”, a spus avocatul.

Potrivit Cristinei Oglinda,  în acest fel se doreşte oferirea unei posibilităţi obiective de a beneficia de dreptul achitării a jumătate din amenda stabilită. Or, perioada oferită urmează a fi sincronizată cu programul de lucru al instituţiilor responsabile de recepţionarea amenzii.

Fluxul de știri
0