Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: Parlamentul a amendat legislația fiscală - sunt vizați exportatorii

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018  - Sputnik Moldova
Abonare
Pe final de mandat, deputații moldoveni au amendat legislația fiscală la solicitarea mediului de afaceri.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Legislaţia fiscală a fost amendată în corespundere cu solicitările mediului de afaceri. Cu 57 de voturi "pentru", Parlamentul a votat în lectură finală legea care va permite agenților economici utilizarea avizului de transportare a mărfurilor.

Astfel, la efectuarea multiplă a livrărilor în baza avizului de însoțire în decursul unei luni, furnizorul, în baza acestor avize, eliberează, cel puțin o dată pe lună, factura fiscală pe valoarea livrărilor efectuate.

Picture taken on July 26, 2012 in Paris shows an illustration made with figurines and euro coins - Sputnik Moldova
Investitorii străini, mulțumiți de reforma Guvernului: Iată câți bani economisesc anual

Totodată, în vederea optimizării proceselor operaționale în cadrul oficiilor poștale care au încasat bani în vederea stingerii obligațiilor fiscale a contribuabililor vor putea să vireze resursele financiare în maxim trei zile lucrătoare de la data încasării, actualmente aceasta fiind de o zi.

O altă prevedere ține de limitarea acordării reducerii de 50 la sută a amenzilor aplicate contribuabililor care, în decursul a 6 luni consecutive, au admis comiterea repetată a încălcărilor privind neutilizarea maşinilor de casă şi de control, a terminalelor de plată în numerar și a aparatelor de schimb valutar.

De asemenea, exportatorii de mărfuri obţinute integral în Republica Moldova vor putea obţine statutul de exportator aprobat, dacă vor efectua exporturi în mod frecvent şi regulat – cel puţin 3 exporturi la fiecare 12 luni calendaristice consecutive în perioada celor 36 luni anterioare prezentării cererii.

Fluxul de știri
0