Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vezi pentru ce a fost condamnat un fost ofițer INI

© Pixabay / ActivediaJustiție - Imagine Simbol
Justiție - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Polițistul implicat în dosarul „mitei pentru procurori” a fost condamnat de instanța de judecată.

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Șeful adjunct al unei direcții din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a fost condamnat pentru trafic de influență.

Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Imagini inedite: Iată cum iau mită judecătorii din Moldova - Video

Învinuitul a fost condamnat la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 90 de mii de lei.

Potrivit procurorilor, omul legii a pretins în câteva rânduri bani de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală. 

În schimbul banilor, omul legii susţinea că va influența ofițerii de investigație și procurorii din cadrul oficiului Ciocana, care efectuau urmărirea penală în cauza în care erau reținuți administratorii agentului economic învinuiți de evaziune fiscală. Bărbatul a promis să asigure eliberarea acestora din arest, cu ulterioara scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Incredibil. Reacția conducerii MAI atunci când vede cum un polițist ia mită

În cadrul urmăririi penale, procurorul a înaintat către IGP un demers de suspendare din funcție a factorului de decizie vizat.

Inculpatul și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

În scopul asigurării executării pedepsei, instanța de judecată a menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor condamnatului.

Sentința este cu drept de apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Fluxul de știri
0